Wonder Woman: De beste film van 2017
0Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Op 14 juni gingen we naar de voorpremière van Wonder Woman. Deze film was zo erg gehyped dat het hoge verwachtingen meebracht.

En die verwachtingen werden meer dan waar.

De comic op het witte scherm

Voordat Wonder Woman de superheldin werd die we kennen, woonde ze op het paradijselijk eiland genaamd Themyscira. Als klein prinsesje werd haar brandende vechtlust gesust door haar beschermende moeder. Maar zelfs de koningin kon Diana niet tegenhouden. wonder woman

Op Themyscira wonen alleen vrouwen, de Amazones genoemd. Één van hen wordt gespeeld door onze eigen Doutzen Kroes. Deze vrouwen vechten nog met zwaard en boog. Hun vechtstijl wordt elegant maar ook keihard in beeld gebracht. Wanneer een man in hun midden komt, brengt hij tegelijkertijd een gehele oorlog met zich mee. En komt er een einde aan jarenlange vrede.

De Amazones bestaan om Ares te verslaan, de god van de oorlog. Diana krijgt lucht van een enorme oorlog over zee. Verzekerd dat deze aangewakkerd is door deze god, besluit ze om de mensheid te helpen. Ze verlaat het mooie eiland om met de onbekende man mee te gaan, genaamd Steve Trevor (gespeeld door Chris Pine). Diana komt als een soort Pocahontas terecht in het Londen van 1944. Middenin de tweede wereldoorlog. Onbekend met alle manieren van de normale mensen. Een tijd waarin een vrouw niet veel te zeggen had rondom de hoge mannen. Maar deze prinses laat haar de mond niet snoeren.

Girlpower!

Rustige scènes worden afgewisseld met geweldige actie. Diana’s persoonlijkheid groeit zichtbaar naarmate het verhaal vordert. Ze is letterlijk een one woman army. Zelfs tegen geweren en bommen. Ze komt niet onbewapend. Zwaardgevechten worden afgewisseld met de verdediging die de armbanden haar bieden. Maar haar zweep steelt de show. Het gouden touw vliegt sierlijk door de lucht. En zelfs haar schild weet een behoorlijke impact te maken. Elk nieuw gevecht is nog epischer dan het vorige gevecht.

De special effects en het acteerwerk zijn om door een ringetje te halen.

De film Wonder Woman vertelt het verhaal over de goedheid van mensen, het leed dat wij veroorzaken. De vernielzucht van mensen is prachtig geïllustreerd in het bovenaanzicht van Londen, in tegenstelling tot het uiterlijk van Themyscira. Daarnaast zijn er ook personages als de secretaresse van Steve, die een hoop humor weten toe te voegen.

 

Vele superheldenfilms vielen mij tegen. Maar Wonder Woman is daar niet één van. Gal Gadot ìs Wonder Woman.
Deze film is alle hype waard. Ik heb dit jaar al heel wat bioscoopfilms gezien, maar Wonder Woman spant met zekerheid de kroon.

PS: Voor wie geen fan is van superheldenfilms kan uitkijken naar een bepaalde scéne met Chris Pyke, waar zijn linkerhand zijn enige bekleding is. Kijken dus!