Michael Fassbender en Marion Cotillard spelen de hoofdrollen in deze avontuurlijke actiefilm gebaseerd op de uitermate succesvolle computer games. Over de film Assassin’s Creed is al eerder al een uitgebreide review verschenen, maar hier toch een hele kleine samenvatting;

Dankzij een revolutionaire technologie die het herbeleven van genetische herinneringen mogelijk maakt ontdekt de tot dood veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender) dat hij een afstammeling is van het eeuwenoude geheime genootschap van de Assassins. Callum kruipt in de huid van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje om grote hoeveelheid kennis en ongelofelijke vaardigheden op te doen, die hij zal moeten gebruiken in het onderdrukken van de machtige Templars-organisatie in de tegenwoordige tijd.

Assassins Creed Fassbender

Interview met Michael Fassbender

Twee bijzonder uitgebreide zinnen om Assassin’s Creed samen te vatten en dat terwijl de film bijna twee uur duurt. Aan Fassbender te zien heeft hij ook nog een paar uurtjes in de sportschool rondgelopen. Wij vroegen het aan hem: “Het grootste deel van de voorbereiding aan deze film ging op aan in vorm komen. Vijf dagen per week naar de sportschool plus het trainen van de vecht choreografie met het stunt team. Het was erg belangrijk voor mij om zoveel mogelijk gevechten in de film zelf te doen. Waarschijnlijk doen we 95% van de stunts zelf.”

Ook de achtervolging met paard en wagen? “Ik was een van de gelukkigen die zelf mocht paardrijden. In films als deze is het belangrijk voor het publiek om de acteur zelf zijn stunts te zien doen omdat het helpt de illusie te creëren en te handhaven. Paardrijden is iets wat ik graag doe. Gelukkig heb ik het al in een paar films gedaan en ik word er langzaam aan beter in.”

De scenes met de Animus zien er erg vet uit maar hoe was dat tijdens het opnemen? “Ik ben geen grote fan van het harnas en de draden maar het hoort erbij en het ziet er cool uit dus het was het waard.”

Michael bedankt voor het interview en succes met je nieuwe film Alien: Covenant


Assassin’s Creed is nu te koop op Blu-ray, DVD en te zien online On Demand