Review | Keeping up with the Joneses
0Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Onze vrienden van 20th Century Fox hebben weer wat films toegestuurd, waaronder deze komedie met onder andere Zach Galifianakis in de hoofdrol. Meestal zijn de komedies waar hij in zit ook echt wel om te lachen, denk aan The Hangover I, II & III! Benieuwd of dat bij deze film ook zo is.

Keeping Up with the JonesesIn eerste instantie doen de titel en het hoesje denken aan de films Mr. & Mrs. Smith en The Joneses.

In Mr. & Mrs. Smith spelen Brad Pitt en Angelina Jolie twee huurmoordenaars die in suburbia komen wonen. In The Joneses spelen Demi Moore en X-files held David Duchovny het perfecte koppel dat ook in de suburbs komt wonen, niet als huurmoordenaars maar toch.

Keeping Up with the Joneses: verhaal

Jeff en Karin Gaffney zijn een doorsnee All American family in de suburbs van Atlanta. Jeff (Zach Galifianakis) is een lulletje rozenwater met een niets betekenende baan als HR manager bij MBI Space and Defence.

Hij is dan ook de enige die geen security level heeft en daardoor als enige internet op zijn computer heeft. Hier wordt door zijn collega’s flink gebruik van gemaakt, van Skypen tot Fantasy Football: iedereen heeft wel iets te doen op zijn computer.

Het perfecte koppel

Wanneer het op het oog perfecte koppel, Tim en Natalie Jones, bij hen in de straat komen wonen, raken de twee stellen bevriend met elkaar. Tim Jones (John Hamm) blijkt een Chris Zegers te zijn; hij reist de wereld rond voor zijn reisblog. De mooie, lange Natalie Jones (Gal Gadot) heeft een kookblog en zamelt geld in voor weeskindjes. Samen hebben zij allerlei exotische hobby’s. In alles zijn zij precies het tegenovergestelde van de Gaffney’s.

Keeping Up with the Joneses

Vanaf de eerste ontmoeting heeft de slimme Karin Gaffney (Isla Fischer) een gevoel van wantrouwen richting de Joneses.

Zij voelt aan dat er ergens iets niet in de haak is, als zij Tim ook nog eens in het thuiskantoor van Jeff aantreft weet ze genoeg. Wanneer de Joneses een avond niet thuis zijn besluiten de Gaffney’s even bij de buren langs te gaan zonder dat zij dat weten. Daar vinden zij allerlei high tech gear en allerlei computers met informatie over MBI Space and Defence. Vanaf dat moment is het zeker, de Joneses zijn spionnen!

Joneses achtervolging Joneses Scorpion

Review

Wat volgt zijn een paar aardige scenes, de gebruikelijke ontmoeting tussen de inbreker en het ‘slachtoffer’ die weet wie de dader is, een autoachtervolging en een explosie. Stuk voor stuk de vertrouwde ingrediënten van een actie komedie. Keeping Up with the Joneses is een aardige komedie, leuk voor een verloren uurtje. Helaas moet Zach Galifianakis te veel zijn best doen om echt grappig te zijn, gelukkig nog zijn daar John Hamm en Gal Gadot om de film te redden met hun chemie en dialogen.