Review | Mike & Dave need wedding dates
0Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Eens in de zo veel jaar komt er een film voorbij, waarvan je op voorhand weet dat het een klassieker gaat worden. Het genre maakt niet eens zo heel veel uit. Zelfs in het trouw-genre zijn er klassiekers te vinden: Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Pride and Prejudice. Zo ook sommige komische films in dit genre zijn de moeite van het kijken waard, ik noem een Made of Honor en The Wedding Crashers en dan krijg je Mike and Dave Need Wedding Dates onder ogen.

Mike and Dave

Deze film zal zeker weten nooit het label klassieker ontvangen. Tuurlijk er zitten wat leuke fragmenten in maar het overgrote deel is zo simpel en voorspelbaar. De twee mannelijke hoofdpersonen worden gespeeld door Adam Devine en Zac Efron. Twee irritante mannetjes die ook samen te zien waren in de film Bad Neighbours. Zij spelen zo overdreven dat het echt niet meer grappig te noemen is. Een kleine troost; beiden hebben wel een heel aardig sixpackje, maar misschien hadden zij hun gym uren beter kunnen besteden aan acteerlessen.

De vrouwelijke hoofdrollen zijn voor Aubrey Plaza (o.a. Scott Pilgrim vs. the World, Dirty Grandpa) en Anna Kendrick. Deze dame heeft echt een heel aardige carrière als actrice opgebouwd met een aantal serieus goede films, ik noem de Twilight Saga films, 50/50, End of Watch, de Pitch Perfect reeks en The Accountant. Waarom zit ze dan in deze film? Had ze echt geen betere aanbieding of wilde ze nog eens samen met Aubrey Plaza in een film spelen? Geen idee maar doe dit nooit meer!

Mike and Dave hoofdrolspelers

Adam Devine en Zac Efron spelen twee losgeslagen broers die niets anders doen dan vrouwen versieren, drinken en blowen. Heel verrassend hebben zij ook de gave om ieder familiefeest te ruïneren. Voor de bruiloft van hun zusje worden zij door pa en ma verplicht om de perfecte date mee te nemen naar het bruiloftsfeest op Hawaii. Na een advertentie op de Amerikaanse marktplaats kiezen zij uiteindelijk voor de vriendinnen Aubrey Plaza en Anna Kendrick. Zij doen zich heel braaf voor terwijl zij net zo losgeslagen zijn en er alleen maar op uit te zijn om een goedkope vakantie te scoren.

Je zou denken dat dit genoeg stof zou opleveren voor een leuke film, maar helaas. Alle soorten grappen komen voorbij, platte- racistische- seksuele- en grove grappen met allemaal hetzelfde resultaat… niets, niks, noppes en nada. Best jammer voor zo’n, op papier, goede cast, maar er is gewoon geen chemie. Het kan aan mij liggen, maar ik vond Dirty Grandpa ook niet best en die film is best te vergelijken met deze Mike and Dave film. Geef mij dan maar The Wedding Crashers.

Mike and Dave cast

Mocht je van slechte grappen houden, of geen humor hebben dan is Mike and Dave Need Wedding Dates de film voor jou. Wil je op een brakke zondagmiddag een leuke komedie kijken? Kies dan een andere film.