Yes! Er komen nieuwe titels aan voor Playstation in 2018. Hieronder bevinden zich oude bekenden en nieuwe IP’s. Dit zijn ze!

Guacamelee 2

De eerste game die we zagen verschijnen op de Sony showcase was Guacamelee 2. Ik ben niet bekend met deel 1, maar wat ik van de trailer zag kan deze game zo omgebouwd worden tot een tv-serie voor op Nickelodeon. Dat is geen kritiek! De humor, het tempo, de karaktertrekjes, het past allemaal zo in een Fairly Odd Parents look-a-like. Deze game: behendigheid, snelheid, puzzeltjes. De eerste game kwam ook naar meerdere platforms, dus wellicht dat deel twee later op Xbox, Switch en PC te verkrijgen is.

The Gardens Between

Dit eenvoudig uitgedoste spelletje laat je twee tieners besturen die puzzels moeten oplossen. Natuurijk is samenwerken hier de key, maar daarnaast is er een geheim wapen: de mogelijkheid om de tijd te beïnvloeden. Net als in Prince of Persia kun je de tijd terugdraaien of doorspoelen om puzzels op te lossen of simpelweg terug te gaan naar waar het fout ging. Ondertussen groeit er een vriendschap.

Concrete Genie

Concrete Genie speelt zich af in een grijzige stad, vol betonnen muren die schreeuwen om een goede laag graffiti. Laat jij nou net een magische kwast hebben, waarmee je niet alleen prachtige schilderingen maakt, maar waarmee je deze ook nog eens tot leven wekt. Dit spel ziet eruit als iets waar je deels je creatieve flow op kunt loslaten, maar waar je ook wat voor zult moeten puzzelen. De magische setting maakt het af… Kijk zelf maar!

Ghost of Tsushima

Over deze game is nog heel weinig bekend. Het is de eerste game van Sucker Punch (de studio achter Infamous) sinds 2014 en er was tot aan de trailer op de Paris Game Week niets bekend over dit nieuwe project. De trailer vertelt ons niet veel meer over wat voor game dit precies wordt. Wel is duidelijk dat we waarschijnlijk het verhaal volgen van een Samurai die uit is op wraak.

Spelunky 2

Ook deze trailer geeft weinig weg, maar aangezien dit een sequel is, kunnen we natuurlijk wel een beeld vormen van de nieuwe game. Het lijkt erop dat we in Spelunky 2 doorgaan met de volgende generatie, die weer door grotten mag klauteren, op zoek naar schatten. Er is nog geen releasedatum bekend, maar Spelunky 2 verschijnt waarschijnlijk in 2018