De geruchten waren er al een tijdje maar nu is het officieel: Call of Duty keert weer terug naar de Tweede Wereldoorlog met Call of Duty WWII! Daar waar het ooit allemaal begon in 2003. Vorige week woensdag werd dit door Eric Hirchberg, CEO van Activision, bekend gemaakt in Londen. De onthulling van de game was groots aangepakt en werd live uitgezonden via Playstation Network en vele Youtube kanalen.

COD WWII Red Fire

De trailer, die compleet is gemaakt van beelden uit de game, begint bij de bloederige bestorming van Normandië. De beelden van de rondvliegende kogels die op je afkomen zijn best indrukwekkend te noemen. Zoals alle COD games is COD WWII ook een first person shooter, daarom heb je nog meer het gevoel dat die kogels recht op je afkomen. In de trailer zie je vooral de geallieerden zware verliezen lijden maar we weten allemaal hoe het af gaat lopen.

Activision heeft inmiddels drie verschillende game types bevestigd: een single player campaign, multiplayer en een co-op campaign. De single player campaign richt zich op US Army private Ronald ‘Red’ Daniels die met de 1st Infantry Division de strijd aan gaat met de Duitsers. De single player moet een persoonlijker beeld opleveren van soldaat Red. Geen moordlustige vechtmachine maar een soldaat met een geweten en gevoel. Heel erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Tijdens de E3 beurs in LA in juni dit jaar zal er meer bekend worden over de andere twee game types.

COD WWII Boots on the ground

Boots on the Ground

Weg met die ruimte shit. De laatste Call of Duty; Infinite Warfare speelde zich af in de ruimte, met ruimteschepen, soldaten die konden vliegen en futuristisch wapentuig. Hier zat dus helemaal niemand op te wachten en dat hebben ze bij Activision ook gemerkt. De kritieken logen er niet om. Nu keert COD weer terug naar de roots. Is het een teken van zwakte om terug te vallen op je succes van vroeger? Of een hele slimme zet, zoals bij Battlefield 1? En toch ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’. De verwachtingen liggen nu al zo hoog dat het bijna alleen maar kan gaan tegenvallen. Al hoop ik dat oprecht niet.


Call of Duty WWII verschijnt op 3 november voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC