Mede-otaku’s opgelet! Abunai!, de gezelligste animeconventie in het bruisende Brabant staat weer om de hoek. Dit weekend zal Abunai! voor de 8ste keer plaatsvinden op locatie Koningshof.

Afgelopen jaren trok het evenement circa 4500 ‘geeks’ waaronder ook geweldige cosplayers. Indien dit uw hoofd te boven gaat: dit zijn mensen die zich verkleden als een personage uit een serie of iets in die trant. Dit jaar is het thema ‘History in the making’ en we zijn benieuwd of het dit jaar net zo druk gaat worden als voorgaande jaren.

Wat kun je doen op Abunai!

Tijdens Abunai! kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld tekenen en Airsoften. Tevens zal Anigenda dit jaar aanwezig zijn op de conventie. Zij kunnen je van alles vertellen over de J-pop cultuur. Natuurlijk mag de Dating Show ook niet ontbreken. Hier zullen bezoekers het podium betreden en door middel van vragen kunnen zij hun ware liefde vinden (in cosplay, hoe cool is dat?).

Buiten deze activiteiten is er nog van alles te doen wat Japan-gerelateerd is. Denk hierbij aan een Sake Tasting, Tea Tasting en last but not least: karaoke. Vrijdagavond zal er ook weer een feestje gebouwd worden. Dus trek je mooiste cosplay-pakkie aan en ga los als een malle.

Wedstrijden

Verder zijn er altijd nog lectures, cosplay meet-ups, shows en zelfs wedstrijden waar je aan mee kunt doen. Dit jaar zullen er verschillende wedstrijden gehouden worden op Abunai! Zo is er een Cosplay Acting Competition, maar zijn er ook internationale Cosplay competitions. Wanneer je de EuroCos 2017 Preliminaries wint, mag je misschien zelfs naar Engeland om Nederland te vertegenwoordigen!

En heb je even geen zin in al die activiteiten? Dan kun je altijd nog gaan shoppen in de dealerroom of een filmpje pakken (wel Japans natuurlijk).

Indien je nog nooit een evenement als deze hebt bijgewoond, zeggen wij: doen. De sfeer is ge-wel-dig en er valt genoeg te zien. Dus grijp je kans en omarm die Japanse cultuur!


Meer info? Check de website!
Let op: je kunt alleen voor vrijdag en zondag nog tickets kopen.