Vannacht presenteerde Nintendo dan eindelijk hun langverwachte Animal Crossing-titel voor de iOS en Android genaamd: Animal Crossing: Pocket Camp die volgende maand een release krijgt!

Zo schetig!

Dit keer ben je geen burgemeester van je eigen town, maar beheer je een camping die je kan decoreren en waar je de diverse dierenkarakters uit de Animal Crossing serie kan ontvangen.

Er zijn verschillende taken die je kunt voltooien om materiaal te verdienen voor het maken van meubeltjes, voorzieningen die je camping er extra uit laten springen en zijn diverse activiteiten die je kunt doen op je campingsite. Tevens zijn er ‘friendship levels’ voor ieder karakter waar je mee bevriend raakt. Je kunt dat level ophogen door taakjes voor ze te doen en er voor te zorgen dat ze je camping leuk blijven vinden.

Party time!

Uiteraard zit er een real-time klok in het spel zodat als jij ‘s avonds aan het chillen bent, de karakters in Animal Crossing ook aan hun koffie zitten, fitnessen of hun hobby uitoefenen. Ieder karakter heeft zijn eigen planning qua bezigheden, dus er valt ook genoeg te zien. Je kunt je eigen karakter uiteraard helemaal zelf samenstellen, maar dus ook je camper en je kleding. Naar wat ik begreep (en ook van andere journo’s) is deze uitgebreider dan die in Animal Crossing: New Leaf. We gaan het zien!

Je kunt ook vrienden maken met andere campmanagers, hun camping bezoeken en onderling spullen ruilen. Die laatste feature kennen we uit Animal Crossing: New Leaf.

Pimp my ride.

Het spel is Free-to-Play, maar natuurlijk is er een Pay-to-Win mogelijkheid. De gangbare valuta in de Animal Crossing-serie is Bells, maar er zijn nu ook zogenaamde LeafNotes. Deze zijn te gebruiken om premium items te kopen en constructietijden te verkorten. Deze LeafNotes kun je ook in het spel verdienen met het voltooien van taken.
Ik begreep van iemand die Fire Emblem Heroes speelt op iOS, waar zo’n zelfde systeem gehanteerd wordt, dat je zóveel premium valuta kan verdienen dat je het bijna niet hoeft bij te kopen. Dus, kleine geruststelling.

Zoals bij iedere Animal Crossing zullen er bij feestdagen en seizoensveranderingen speciale gebeurtenissen en taken te vinden zijn, waar je dan speciale items kan verdienen!

Je kunt je al registreren voor de release bij Nintendo en dan wordt je netjes op de hoogte gehouden door Big N. Als je dat wil dan volg je deze link.

Happy Camping!

This slideshow requires JavaScript.