Animal Crossing op je foon, kinders!
Animal Crossing pur sang.In-app inkopen zijn echt niet verplicht of nodig.Erg rustgevend om te doen.
Kan nog wel wat uitgebreider qua opdrachtenHet is een gedoe om de 'quarry' binnen te komen. Dat kan makkelijker gemaakt worden.Ik mis de regen en wind!
8.8Overall Score
Graphics8.5
Gameplay8.5
Story8.5
Replay9.5

De zon zakt weg achter de bomen als bij de rivier Apollo de arend aan mij vraagt of ik een scholvis voor hem heb. Die heb ik genoeg dus in een klein papieren zakje met een beertje erop overhandig ik hem zijn wens. Samen grillen we de vis boven het vuurtje naast zijn camper. Hij is gelukkig en ik ben blij. Het is een mooie dag geweest.

Even kort door de bocht: Animal Crossing is een life-sim met dieren. Je krijgt de verantwoordelijkheid over een stukje grond waar je gevraagd wordt om een camping te beheren. Dit wil zeggen: maak het zo leuk en gezellig mogelijk, zodat Animal Crossing-karakters je komen bezoeken. Tevens is het een plaats om je ‘inricht-skills’ te tonen aan andere spelers. Het heeft ook veel weg van Animal Crossing: Happy Home Designer op de 3DS.

Het titelscherm alleen al, te CUTE.

Je wordt opgewacht door het hondje Isabelle als je de game start, die we kennen uit Animal Crossing: New Leaf op de 3DS. Na een korte uitleg met hoe en wat de bedoeling is ga je van start met het maken van je eigen campsite. Het is allemaal niet zo heel moeilijk, je wordt eerst even aan het handje genomen voordat je zelf aan de slag kan gaan.

Mijn chicka Leia.

Gameplay

Met zogenaamde Bells kun je je inrichting, je tent, je camper, kortom van alles ‘pimpen’ tot het gewenst resultaat. De bedoeling is dat je andere karakters die je tegenkomt, het zoveel mogelijk naar de zin maakt, zodat ze je camping bezoeken. Voordat ze dat willen doen moet je ze eerst bevrienden en dat doe je door allerlei opdrachtjes te doen voor ze. Tevens zul je je campsite moeten opleuken met de meubels die zij graag willen zien. De opdrachten bestaan uit het vinden van goederen. Dat kunnen bepaalde vissen, insecten of fruit zijn. Bij iedere voltooiing van een opdracht krijg je materiaal om meubels e.d. mee te fabriceren en bij genoeg hartjes die zo’n opdracht oplevert gaat je level omhoog. Ieder level levert weer nieuwe designs en meubels die je kunt maken op, maar ook nieuwe karakters die langs kunnen komen.

Kid Cat komt langs!

Speelwereld

De wereld bestaat uit een aantal plekken waar je naartoe kan gaan om bepaalde goods te vinden. Zo kun je aan zee en in de rivier vissen, fruit in een boomgaard, insecten op een warm eiland. Op zich is dit handig omdat je met één handeling naar een plek kan gaan voor spullen die je zoekt, het nadeel is wel dat je dan een laadscherm moet accepteren. Het duurt niet lang, maar of je nu loopt of een tekeningetje moet verdragen is nogal een verschil, vind ik. Er is één plek waar ik nu nóg niet geweest ben en dat is de quarry, waar je mineralen en gesteenten kan vinden. Je hebt 5 medespelers nodig om naar binnen te mogen. Andere spelers kom je gewoon tegen in het spel, dus dat is het probleem niet, maar je moet ze vragen of ze je willen helpen en ze moeten allemaal accepteren anders lukt het niet. Je kunt ook leaf-tickets neerleggen om naar binnen te mogen, maar die kun je veel beter sparen voor premium-spullen. Dus dat is wel een frustratiepuntje. Er is ook een klein winkelgedeelte waar je rechtstreeks spullen en kleding kan kopen en je hebt je eigen marketplace waar je items zelf te koop kan zetten voor andere spelers.

Mapscreen!

Kawaii

Animal Crossing Pocket Camp draait om slowplay. Lekker chill, rustig aan een beetje rondkuieren, je camper opnieuw inrichten, beetje kletsen met de dieren, een keer een visje vangen, dat soort dingen. Je kunt het sneller doen, zoals bouwtijd verkorten, maar dan zul je er voor moeten betalen met leaf-tickets. Die zijn wat moeilijker te krijgen. Je raadt het al: wil je er meer dan zul je moeten betalen met echte centjes. Is niet nodig als je het rustig aan doet. Het moet wel Animal Crossing blijven.

Het spel heeft een interne klok die meegaat met de tijd van de dag, maar ik heb nog geen weersveranderingen opgemerkt. Ik had die wel verwacht in een Animal Crossing-game. De seizoenen veranderen wel en ik verwacht met de feestdagen ook iets leuks. Ik hoop tevens dat er nog andere dingen te doen gaan zijn dan alleen de huidige opdrachten. Het zou ook fijn zijn om zaadjes te planten of hout te hakken.

Sommige elementen zijn voor het mobiele gebruik wel wat makkelijker gemaakt. Zo is het makkelijker om beestjes te vangen en heb je altijd je gereedschap bij en hoef je die niet steeds te selecteren. Het is écht een Animal Crossing-game en ik ben vind het er ook nog eens haarscherp en mooi uitzien. Ik verwacht hier veel van en ik hoop dat Nintendo dit spel ook zeker gaat en blijft uitbreiden.

Mijn vriendjes op bezoek!

Animal Crossing Pocket Camp is te downloaden via de Apple Appstore en de Google Playstore.