Mijn liefde voor game-apps is zo ver uit de hand gelopen dat het een obsessie genoemd mag worden. Een app-sessie. Jawel, ik weet hoe fout het klinkt. En dat het erg op het woord abces lijkt helpt ook niet… Maar het woord beschrijft precies wat ik met jullie wil delen.

Als ik een goede game heb ontdekt speel ik deze non-stop. Thuis, bij vrienden en op het werk tijdens de pauzes. Net zoals veel mensen een nieuw liedje blijven afspelen, totdat ze er helemaal zat van zijn. Wanneer ik een spel kapot heb gespeeld ga ik door naar de volgende, en dan begint alles weer opnieuw.

You get the point. Genoeg uitgelegd. Mijn app-sessies van de afgelopen tijd zijn:Evil Factory

Jij bent een superagent met een enorme helm, die het moet opnemen tegen de geheime ‘Kraken’ organisatie. Een gestoorde professor heeft in elk level een enorm mechanisch monster geplaatst die jou in één aanval kan doden. En om het je helemaal moeilijk te maken gedraagt elke vijand zich anders en heb je telkens een unieke strategie nodig om ze te kunnen verslaan.

Bereid je voor om constant dood te gaan, te vloeken en tieren op jouw mobiele schermpje, om daarna des te meer te genieten van de zoete smaak van de overwinning.
Het is de Dark Souls onder de mobiele games. Mix dit concept met grappige geluiden en een kleurrijk 16-bit uiterlijk en je hebt de formule naar succes.

Evil Factory is gratis te spelen, maar ik raad je aan om toch €1,99 neer te leggen, zodat je ongestoord door kan spelen en niet hoeft te wachten tot jouw stamina is hervult. Geloof me, je kan de extra frustratie echt niet gebruiken.


 

Fire Emblem – Heroes

De Fire Emblem franchise is enorm populair door zijn strategische turn-based speelstijl en diepe verhaallijnen. Verpakt in een prachtig anime uiterlijk.
Fire Emblem – Heroes neemt je mee naar alle vorige Fire Emblem games en legt de focus op het verzamelen van de kleurrijke personages.

De gameplay is ijzersterk. De personages hebben verschillende vaardigheden en een eigen kleur die ze sterk of zwak maken tegen de tegenstander (net zoals steen-papier-schaar op elkaar werkt). De besturing voelt snel en is duidelijk geoptimaliseerd voor touchscreen.

Wanneer je weer een bekend gezicht tegenkomt is het doel telkens hetzelfde: Maak hem of haar af. Dit maakt ze niet werkelijk dood. Neen, sterker nog: ze zijn opeens tot inzicht gekomen dat jij hen komt redden. En opeens zijn jullie matties. Het mag duidelijk zijn: het verhaal is belabberd.

De missies kosten na verloop van tijd veel stamina-punten om te spelen. En per punt moet de speler 5 minuten wachten. Tenzij de speler natuurlijk betaalt. En dit blijft doen. Hierdoor speel ik de game ‘maar’ 2 of 3 keer per dag. Maar wel elke dag. Ik blijf terugkeren, want elke dag zijn er speciale missies. Bijvoorbeeld om nieuwe personages vrij te kunnen spelen, of om extra orbs te verkrijgen. Waarmee nieuwe personages vrijgespeeld worden. En mijn favorieten moeten natuurlijk weer gelevelt en verder versterkt worden.

In alle eerlijkheid: Veel meer is het niet. Fire Emblem – Heroes biedt leuke personages, prachtig uiterlijk en herhaaldelijke maar zeer verslavende gameplay.


 

Yu-Go-Oh  –  Duel Links

Mijn grote favoriet van deze drie. Ik heb ‘m meteen na uitgave gedownload en kapot gespeeld.

Yu-Gi-Oh – Duel Links is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige animeserie waarin mensen een kaartspel spelen. Verwacht geen saai potje pesten, want Yu-Gi-Oh kaarten kunnen monsters en spreuken oproepen. Er zijn ontzettend veel manieren om deze app te spelen, afhankelijk van de door jouw gekozen kaarten.

Een goed deck maken kost veel tijd. Maar de speler krijgt hier alle tijd en hulp voor, sinds de moeilijkheidsgraad langzaamaan omhoog gaat. En elke tutorial wordt beloond met gems waarmee je nieuwe kaarten kunt kopen.

Yu-Gi-Oh – Duel Links heeft geen verhaal, maar wel veel evenementen waar je veel verschillende prijzen kunt verzamelen, zoals nieuwe kaarten en soms zelfs nieuwe personages. En om de paar weken komt er een een kaartdeck uit met nieuwe kaarten, waardoor het spel weer helemaal opgefrist wordt.

Ik heb geen cent uitgegeven aan Yu-Gi-Oh – Duel Links en toch een behoorlijk goed deck weten te maken. Er zijn wachttijden voor normale duellisten en verzamelvoorwerpen nodig om tegen beroemde duellisten of andere spelers te mogen spelen. Maar de voorwerpen zijn bij mij nog nooit opgeraakt, en het duurde wel even voordat ik alle normale duellisten had verslagen waardoor ik nooit hoefde te wachten. Fantastisch toch?

Yu-Gi-Oh – Duel Links biedt heerlijke gameplay, een mooi uiterlijk en je kunt het helemaal je eigen maken. Zonder er een cent voor hoeven te betalen. Deze game is een ode aan alle fans van deze serie.


 

Dat waren ze alweer. Misschien valt het je niet op, maar Pokémon Go staat er niet bij. De nieuwe update met iets van 80 nieuwe Pokémon boeide mij eigenlijk weinig. Ik wou maar 1 Pokémon vangen van de 2e generatie, en dat was Wooper. En toen ik deze op dag 1 al had gevangen, was het voor mij wel prima zo! Maar ik zou deze app nog steeds gebruiken als ik naar het buitenland zou gaan.

Ik heb me super vermaakt! Op naar de volgende app-sessie.