De beroemde Witcher game-serie bestaat deze week 10 jaar en om dat te vieren stuurde CD Projekt Red een bedankje aan de fans. Middels een filmpje (zie hieronder), waar we alle bekende en geliefde characters bij elkaar zien voor een potje Gwent, worden we direct door Geralt toegesproken. Want laten we eerlijk wezen: zonder ons was Geralt dood geweest. Mét ons ook een aantal keer, maar dat even terzijde.

>>Lees ook: Waar blijft the Witcher 4?>>

Even wat leuke feitjes over the Witcher:

  • De game-rechten werden verkocht voor (waarschijnlijk) slechts 10.000 dollar. Andrzej Sapkowski zag de potentie niet in de gamereeks en liep de echte loot dus mis.
  • Waarschijnlijk weet je al van de plannen om een Netflix-serie te maken van de Witcher-verhalen. Maar wist je ook dat er al een Poolse serie én een film uitkwam in 2001? Niet dat die het kijken waard zijn, Sapkowski zelf liet zijn afschuw weten met de volgende uitspraak: “To answer this question, I have only one word, and that word is indecent, though brief…” Laten we hopen dat Netflix het beter doet met the Witcher dan met Death Note.
  • De wereld van The Witcher 3: Wild Hunt is 20% groter dan die van Skyrim.
  • Er was bijna een vechtscéne geweest in the Wild Hunt waarbij Geralt zou moeten schaatsen. Door Geralts benen apart te besturen zou er snelheid opgebouwd worden en al schaatsend zouden er op die manier allerlei bloederige stunts worden uitgehaald. Op het laatst is dit plan niet doorgegaan en misschien was dat maar beter ook.
  • Geralts baard groeit real-time. (Natuurlijk had ik vlak voor ik Yen onmoette de kapper ontdekt, me kaalgeschoren, waarna zij, geheel volgens script aan mij vroeg waarom ik mijn baard liet staan)

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor een vierde deel, in iedere comment die de devs maken blijkt ook hun gehechtheid aan de game. Keer op keer laten ze weten dat, hoewel er nu niet gewerkt wordt aan een vierde deel, ze zo gehecht zijn aan de wereld en de verhalen dat ze niets uitsluiten.

Zeg hallo tegen Geralt: