Afgelopen week was de 11e Blizzcon in het Anaheim Covention Centre. Blizzard had weer een aantal leuke nieuwtjes om met ons te delen. Voor mij was het meest opvallende nieuws niet direct van een game waar ik het van verwachtte.

Starcraft II

Vanaf 14 november is Starcraft II voor een behoorlijk deel gratis te spelen. Het gaat hier om de originele Wings of Liberty campagne (of de uitbreiding Heart of the Swarm, mocht je die eerste al hebben). Dit betekent toch al zo’n twintig uur spelplezier voor de liefhebbers van real-time strategy.

Daarnaast kun je alle co-op commanders gratis spelen tot lvl 5 en een beperkt aantal zonder beperking.

Een andere uitbreiding betreft het toevoegen van een nieuwe co-op missie, de winnende inschrijving op een eerder gehouden ontwerpwedstrijd en het beter in balans brengen van de verschillende units die je tot je beschikking hebt.

Uitbreidingen

Voor twee grote titels uit het assortiment van Blizzard zijn nieuwe uitbreidingen aangekondigd: Battle for Azeroth voor het welbekende World of Warcraft en Kobolds and Catacombs voor Heartstone. De gebeurtenissen in de slag om Azeroth hebben de oude geschillen tussen de Horde en Alliance weer doen oplaaien. Je kunt spelen als een van zes nieuwe rassen, er zijn allerlei nieuwe gebieden om te verkennen (zoals een eilandenrijk) en de levelcap is wederom verhoogd, nu naar level 120.
Hearthstone heb ik als oud-Magic speler veel gespeeld en de nieuwe uitbreiding lijkt een leuke toevoeging voor de hardcore Hearthstone fan te zijn. Voor meer casual spelers is het leuk, maar vooral vanwege het gratis legendary wapen dat je krijgt.

World of Warcraft Battle for Azeroth

Moira

Een gestoorde geneticus is wel de beste manier om Moira O’Deorain te omschrijven. Dit nieuwe karakter uit Overwatch kan genezen maar heeft ook het vermogen om leven van tegenstanders weg te nemen. En als het haar te heet onder de voeten wordt verdwijnt ze gewoon in de schaduw en zoekt ze een nieuwe plek om haar team te ondersteunen. Moira is nu beschikbaar in de Public Test Region.

Moira O'Deorain

Deze nieuwe uitbreidingen garanderen weer de nodige uren speelplezier voor de fans van Blizzard.