Ja hoor daar istie weer! De jaarlijkse footy van EA ligt op 29 september in de winkel. Tot die tijd kunnen we ons vermaken met de demo voor de PC, Xbox One en PS4. In de demo heb je de mogelijkheid om een oefenwedstrijdje te spelen met één van de 13 topteams waaronder Chelsea, Paris SG en natuurlijk Real Madrid. Of je speelt verder als Alex Hunter in The Journey!

Vervolg op The Journey

Ik begon de demo met het vervolg op The Journey. Alex Hunter is inmiddels speler bij Chelsea en wordt in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid. Omdat Alex er niet helemaal bij is mag hij slecht invallen in de eerste wedstrijd van het seizoen. En hier begint de FIFA 18 experience, in eerste instantie lijkt er niet heel veel veranderd te zijn. De spelers lijken nog iets meer het origineel, de schoentjes zijn nog iets meer roze maar na een aantal wedstrijden blijken er toch wel wat dingen veranderd te zijn.

De oefenwedstrijden worden gespeeld in vier verschillende stadions waaronder Santiago Bernabeu van Real Madrid en La Bombonera, de thuishaven van het Argentijnse Boca Juniors. Ieder stadion heeft zijn eigen unieke sfeer, in La Bombonera rennen de fans na een goal richting het veld om de hekken in te springen, heel leuk om te zien, vooral als jij hebt gescoord! De sfeer en het publiek zijn sowieso punten die ze hebben verbeterd ten opzichte van oudere FIFA delen.

Een redelijk onaangename verandering is het verdedigen. Dit is een stuk pittiger geworden en hierdoor ook een stuk realistischer, het is even wennen in ieder geval. In de nieuwe FIFA zit ook de optie om de passrichting en, heel belangrijk, de hoogte te zien door middel van een pijltje. Dit is een aardige verbetering, zo belandt niet iedere bal in de derde ring. De optie snel wisselen is ook wel aardig bedacht, door op R2 (PS4) te drukken als de bal buiten de lijnen is komt er een wissel optie in beeld, meestal een speler die moe is.

Wachten tot 29 september

Nadeel van de demo is dat de wedstrijden zo kort zijn! Slechts 4 minuten zijn er per helft te spelen, veel te kort natuurlijk om de nieuwe skillmoves te showen. Om alle spelopties te kunnen gebruiken moeten we wachten tot 29 september, tot die tijd kunnen we alvast een beetje oefenen in de demo. Na de release volgt een uitgebreide review van FIFA 18.