Humble Bundle: een manier om kennis te maken met kleine indiegames die leuk zijn voor de verzameling, en soms zelfs nieuwe favorieten die je nog jaren speelt. Een kleine greep wat al voorbij kwam in de Bundles van de afgelopen jaren: Rocket League, Terraria, South Park: The Stick of Truth, Payday 2… Daarnaast steun je ook nog eens een goed doel met je aankoop.

De Humble Jumbo Bundle is vandaag nog te koop!

Hij zit propvol games die allemaal totaal anders zijn. Voor iedere soort gamer zit er wel wat bij. De ene game zal je wel aanspreken, de ander totaal niet. Het mooie is: voordat je de codes in Steam claimt, kun je ze ook aan iemand anders geven! Zo kun je voorkomen dat je games in je library hebt die je toch nooit gaat spelen, en maak je er iemand anders misschien juist heel blij mee.

Ik behandel hier for the sake of bondigheid alleen de games die je krijgt als je 1 dollar betaalt.

The Flame in the Flood

Dit simpele overlevingsspelletje ziet er wat grauwig uit, maar lijkt uitdagend genoeg om je wat avonden bezig te houden. Het principe van dit spel doet denken aan Don’t Starve, maar dan simpeler. Spullen verzamelen, eten, zorgen dat je warm blijft, alles om maar te overleven. Er is niet echt een verhaallijn maar de soundtrack maakt een hoop goed!

Infested Planet (inclusief Trickter’s Arsenal DLC)

Infested Planet is een RTS-game die doet denken aan Starcraft en dus wel in de smaak zal vallen bij de spelers ervan. Gooi daar een beetje Tower Defense bij en je hebt Infested Planet. De graphics van dit spel zijn simpel, maar zorgen ervoor dat het spel altijd soepel draait. Zeer verslavende game, en echt zo één waar je makkelijk tientallen uren in stopt.

Human Fall Flat

Ken je dat spelletje nog waarbij je een poppetje zo hard mogelijk moest crashen en punten kreeg voor alle botten die hij brak? Niet? Ben ik de enige sadistische gamer hier? Vast niet. Hoe dan ook: dat is het eerste waar ik aan dacht toen ik dit spel zag. Alleen is het iets minder je eigen risico gebruiken, en iets meer je hersenen. Met een mannetje dat alle kanten op wiebelt moet je puzzels oplossen, wagentjes in afgronden duwen en – yes! – dingen slopen.

Kortom, genoeg om je mee te vermaken, en zeker voor die ene dollar. De Humble Jumbo Bundle is nog maar even te koop, scoor nu deze deal voor hij sluit!