Well done, SpaceMarine
Dikke thumbs up voor deze port.DOOM op een handheld systeem, van Nintendo nog wel.De muziek en atmosfeer van DOOM blijven monsterlijk goed.
Begrijpelijke doch merkbare 'downgrades'
8.5Hoe maak je een goede port? Zo dus.
Graphics7.5
Gameplay9.5
Story8.5
Replay8.5

First Things First.

DOOM kwam uit in mei 2016 voor Xbox One, Playstation 4 en PC onder luid gejuich van fans en lovende kritieken van gamereviewers. De nieuwe ID-Tech 6 engine zag er prachtig uit en het was écht old skool knallen.

Knee deep in the Dead

Ik ben een DOOM-fanaat. Heb er al eerder over geschreven dus verder geen uitleg meer. Ik schaf uiteraard DOOM aan voor de Nintendo Switch. Ik heb even getwijfeld, maar ik kan het dan toch niet laten liggen.

Het eerste wat ik ging doen was kijken naar hoe het er grafisch uitzag. Het is uiteraard niet de ervaring zoals we die hadden op de consoles, maar het werkt wel degelijk goed! De graphics en de 60fps hebben een hebben een kleine downgrade gehad. DOOM loopt trouwens ook prima in 30fps, laat niemand je iets anders vertellen. De graphics, dat is wel iets anders. Je koopt DOOM op de Switch niet voor de pracht en praal, je koopt DOOM voor de handheld-ervaring. Geloof me, het ziet er prachtig uit, maar als je het op een ander console hebt gespeeld dan zul je wel een downgrade ervaren qua visueel feest. De textures zijn wat waziger en (vooral in handheld-mode) zul je vaak het “vaseline-op-de-lens” effect ervaren. Desalniettemin ziet het er écht prima uit en zeker voor op de Nintendo Switch. Sommigen zullen wellicht wél wat moeite hebben met de grootte van de tekst, maar ik heb daar helemaal geen last van.

Het is ongelooflijk om een klein soort tablet in je handen te hebben waar je gewoon DOOM op kan spelen. Ik blijf me verbazen. Panic Button heeft een prachtige prestatie neergezet door deze titel naar de Nintendo Switch te brengen.

De Snapmap feature zit er niet in. De Nintendo Switch en/of de gamecartridge heeft gewoonweg niet de kracht om zo’n editor te laten draaien. Dunkt mij.

Multiplayer

Zit er op. Precies zoals je op de andere platformen kon vinden. Het visuele heeft daar ook een duik(je) genomen en in een ‘multiplayer environment’ is dat geen verassing natuurlijk. Ik had een enkele keer een lage ping, waardoor een map helemaal psychedelic werd met glitches. Dat zal aan de verbinding hebben gelegen. Voor de rest ondervind ik verdomd weinig slowdowns of serverproblemen. Het gaat lomp, hard en snel en dat is wat je wil van DOOM.

Kortom, het is DOOM op je Nintendo Switch! Is dit hét platform om deze game voor het eerst te spelen? Nee, dat niet, maar wel intens gaaf om te hebben om nóg eens te spelen waar je maar wil.

Very much recommended.

Simon Out.