Eén van de meest opvallende releases dit jaar voor de Nintendo Switch is DOOM van Bethesda. De game zou in Q4 van dit jaar uitkomen samen met Wolfenstein II: The New Colossus en Skyrim, maar nu hebben we ook een échte datum: 10 november!

Nu zijn oktober en november al dure maanden qua gamereleases en daar is de release van DOOM nu bijgekomen.

In de video hieronder vertellen creative director Hugo Martin en executive producer Marty Stratton hoe de spelers DOOM zullen ervaren op de Nintendo Switch, inclusief de volledige singleplayer campaign, Arcade Mode en de Multiplayer modes. We krijgen óók alle DLC’s erbij voor noppes.

De grote afwezige is wel de Snapmap optie, maar dat zal menig fan niet tegenhouden als daar tegenover staat dat ze DOOM mee kunnen nemen en on-the-go demonen af kunnen knallen. In de video gaan ze ook verder in op de samenwerking met Panic Button die ervoor zorgde dat DOOM op de Nintendo Switch dezelfde geliefde ervaring wordt als op de andere consoles. Ja, de framerate is at best 30 fps en de graphics zijn niet zo crisp als op een PS4 of XOne, maar potdorie, je kunt straks DOOM spelen in de bus!

En dan nu graag ook DOOM64 in de e-shop, Big N! Pretty please.

Simon out.