De Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, staat weer op het punt van losbarsten. Van 13-15 juni is het Los Angeles Convention Center the place to be. Daar laten de grootste game uitgevers en ontwikkelaars zien wat zij het komende jaar in petto hebben voor ons.

Dag -1

Ubisoft en Sony waren vandaag aan de beurt. Voor mij als Playstation bezitter en Assassin’s Creed fan heb ik hier het meest naar uitgekeken. Eindelijk weer een nieuwe! We hebben er toch een jaar extra op moeten wachten.

Ubisoft

Mario + Rabbids Kingdom Battle
Aangekondigd door de grote Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario Brothers, Zelda en Donky Kong. Een adverturegame met Mario in de hoofdrol als Mario, en de Rabbids als Luigi en Princess Peach. Supergrappige game om te zien met de nodige humor. Speciaal voor de Nintendo Switch.

 

Assassin’s Creed Origins
Ontdek het begin van het broederschap der Assassins. Assassin’s Creed Origins is een nieuw begin. Ontdek een nieuwe manier van vechten terwijl je de grote pyramides en graftombes verkent in het oude Egypte. Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe manier van vechten.

 

The Crew 2
Ubisoft gaat iets verder dan alleen racen in een auto met The Crew 2. Bestuur diverse soorten boten, vliegtuigen en helikopters en word een grote racelegende!

 

Skull & Bones
Een piratengame, terroriseer de handelsroutes van de Indische oceaan om de grootste piraat aller tijden te worden. Vaar solo, of vorm een vloot samen met anderen op tot de tanden toe bewapende schepen. Ik ben geen fan van piratenschepengames maar het ziet er wel goed uit.

 

Far Cry 5
Bevrijd het idyllische Hope County uit de klauwen van een sekte die denkt dat het einde van de wereld nabij is. De sekte, geleid door de profeet Joseph Seed, is doorgedrongen tot alle aspecten van het dagelijks leven in Hope County. Aan jou de taak om het dorp te bevrijden met behulp van de inwoners.

 

South Park: The Fractured But Whole
Deze game werd vorig jaar al aangekondigd op de E3 maar heeft nu eindelijk een releasedatum; 17 oktober. Creëer je eigen South Park karakter en kies je superkrachten. Oja, reserveer tijdig voor een extraatje!

 

Sony

Spiderman
Sony eindigde de persconferentie met de Playstation exclusive Spiderman. Deze game werd  al op de E3 van vorig jaar aangekondigd en nu komen dan eindelijk de lang verwachtte gameplaybeelden.

 

Days Gone
Een open-world zombie game met aardige stealth mogelijkheden, in eerdere trailers leek dit vooral een domme-zombies-afknal-game. Hij ziet er, op de zombies na, zeer natuurgetrouw uit. Ook dit wordt een Sony Exclusive.

 

Uncharted: Lost Legacy
De eerste Uncharted zonder Nathan Drake, de held uit de vorige delen, maar met een nieuwe heldin Chloe Frazer. Zij zat ook in Uncharted 2: Among Thieves. Ondanks de nieuwe hoofdpersoon houdt de serie vast aan zijn roots, de zoektocht naar een oude schat.

 

Horizon: Zero Dawn DLC The Frozen Wilds
Officieel aangekondigd door Sony: de uitbreiding The Frozen Wilds voor Horizon: Zero Dawn. Deze DLC brengt Aloy naar de sneeuwvlaktes. Verder werd er nog weinig bekend gemaakt, zelfs geen releasedatum.

 

God Of War
An Icon, A Legend, A God. Tijd voor verandering, hoofdpersoon Kratos leert zijn zoon om een God te worden, zijn zoon leert Kratos om weer menselijk te worden. De nieuwe visie voor de nieuwe God Of War.