De Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, staat weer op het punt van losbarsten. Van 13-15 juni is het Los Angeles Convention Center the place to be. Daar laten de grootste game uitgevers en ontwikkelaars zien wat zij het komende jaar in petto hebben voor ons.

Dag -2

Vandaag de persconferenties van Microsoft en Bethesda. Als eerste was Microsoft aan de beurt en niet geheel verrassend kondigden zij de Xbox One X aan. Het kleinere, maar sterkere broertje van de Xbox One S is vooral voor UHD gaming. Wereldwijde release is op 7 november.
Xbox One X

Microsoft

Crackdown 3
De launchgame voor de Xbox One X. Het vervolg op de open world klassiekers Crackdown 1 + 2. Is al sinds 2014 in ontwikkeling maar heeft nu dan eindelijk een releasedatum. Crackdown 3 wordt een Play Anywhere game, je kan deze dus spelen op de Xbox One X of op je Windows 10 apparaat.

 

Sea Of Thieves
Tijdens de persconferentie van Microsoft gameplaybeelden van de Xbox exclusive Sea Of Thieves. Vergezel de bemanning van een piratenschip op een reis vol scheepswrakken, skeletten, stormen en schatten.

 

Forza Motorsports 7
Xbox One en Windows 10 exclusive. 700+ van de mooiste en meest exclusieve auto’s in één game, waaronder de grootste verzameling Ferrari’s en Porsches. Nieuw zijn de dynamische weeromstandigheden die van invloed kunnen zijn op de race. Een van de betere racegames!

 

Anthem
Gisteren werd de game aangekondigd bij EA, bij Microsoft de eerste super strakke gameplaybeelden. Ontdek de boze wereld aan de andere kant van de muur. Gehuld in een exosuit, genaamd de Javellin, zou je jezelf moeten kunnen beschermen tegen de gevaren van de jungle aan de andere kant van de muur.

 

Bethesda

Wolfenstein II: The New Colossus
27 oktober komt de nieuwe Wolfenstein uit! Opnieuw neemt Terror Billy, oftewel BJ Blazkowics, het op tegen het Nazi regime in Amerika. Ondanks het vermoorden van Nazi generaal Deathshead zijn de Nazi’s aan de macht gebleven en Terror Billy is de laatste hoop op vrijheid!

 

The Evil Within 2
Vervolg op de horrorgame The Evil Within waarin Detective Sebastian Castellanos de kans krijgt om zijn dochter te redden. Hiervoor moet hij een wereld betreden vol angstaanjagende nachtmerries en waar in elke hoek gevaar dreigt. Ontdek de duistere oorsprong van een idyllisch dorpje om haar terug te brengen. Komt uit op een toepasselijke datum; vrijdag de 13e (oktober).