De Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, is losgebarsten. Tot en met 15 juni is het Los Angeles Convention Center the place to be. Daar laten de grootste game uitgevers en ontwikkelaars zien wat zij het komende jaar in petto hebben voor ons.

Dag 2

De grootste nieuwtjes en aankondigingen zijn al voorbij gekomen, nu is het vooral gameplay beelden en extra info over games. Morgen in het laatste verslag zal ik wat dieper ingaan op de nieuwtjes van de kleinere uitgevers. Zij vallen al snel in het niet naast al het geweld van de grote spelers. Maar dat morgen, eerst nog wat nieuws van de tweede dag op de E3.

Call of Duty WWII
Nieuws! En dan vooral in het multiplayer gedeelte van de game. Op 3 november komt deze game uit en zoals bij alle games is er natuurlijk een online multiplayer. Zoals gebruikelijk kan je dus je personage helemaal naar jouw wensen creëren. En daar komt het aparte: je kan dus als donkere man  of vrouw het Nazi leger dienen. Toch vreemd, historisch gezien was de leider van Nazi Duitsland daar geen echte voorstander van. Mij maakt het niks uit, maar toch zijn er groepen gamers die games zo ‘echt’ mogelijk willen hebben terwijl er een hele generatie, vooral jongeren, die het geen ene reet uitmaakt zolang de graphics maar goed zijn. Eerste BETA staat gepland voor weekend van 25-28 augustus.

 

Gran Turismo Sport
Op de Playstation stand was een speelbare demo van Gran Turismo Sport. Met twee tracks, een standaard racetrack en een dirt-track, oftewel een niet geasfalteerd circuit. In de trailer komen deze tracks ook voorbij. Graphics zoals altijd weer verbluffend realistisch. Game wordt ook uitgebracht in 4K/60fps speciaal. Nieuw is de optie om voor je eigen land uit te komen in het FIA Gran Turismo Championship.