De Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, staat weer op het punt van losbarsten. Van 13-15 juni is het Los Angeles Convention Center the place to be. Daar laten de grootste game uitgevers en ontwikkelaars zien wat zij het komende jaar in petto hebben voor ons.

Dag -3

Officieel begint de E3 pas op 13 juni maar voorafgaand komen bijna alle grote spelers met hun persconferentie. Als eerste is daar Electronic Arts, ofwel EA met hun 3 uur durende persconferentie EA Play. Zij lieten een stuk of 8 games zien waaronder twee compleet nieuwe.

Anthem
Een kleine teaser van een compleet nieuwe game in samenwerking met BioWare. Over de game zelf is nog maar weinig bekend maar zou al jaren in ontwikkeling zijn onder de naam ‘Dylan’. Lijkt zich af te spelen in de toekomst, op de Microsoft persconferentie wordt meer bekend gemaakt over Anthem.

 

Battlefield 1 DLC In The Name Of The Tsar
Het slagveld van Battlefield breidt zich uit naar het Russische front met enkele nieuwe maps, wapens en een Russisch bataljon vol vrouwen. Character customization gaat een grotere rol spelen in de game.

 

FIFA 18
De nieuwe Footy met Christiano Ronaldo op de cover. FIFA 18 focust vooral op verbeterde animaties en een realistische atmosfeer. De storymode van Alex Hunter krijgt een vervolg in The Journey: Hunter Returns. Verder weer heel veel nieuwe bewegingen en trucjes, laat dat maar aan Ronaldo over.

 

Madden 18
De American football game, ongeëvenaard al jaren de allerbeste. Compleet nieuw in Madden 18 is de storymode Longshot. Daarin speel je een college athlete die een kans krijgt bij een professioneel American Football team. Dit is vergelijkbaar met The Journey uit FIFA 17. Game ziet er weer super strak uit!

 

NBA Live 18
Ook bij NBA Live 18 een storymode genaamd The One. Kies tussen een carrière in de professionele league of als freestyle basketballer op de straat. In beide opties ontwikkelt je character zich en verdient respect, of je nou in de NBA speelt of op straat. Nieuw zijn de Real-Life streetcourts van Venice Beach in LA en Rucker Park in New York.

 

Need For Speed Payback
Het zoveelste deel in de vroeger heel populaire race serie Need For Speed. Eerlijk is eerlijk de gameplay beelden zien er gelikt uit, de slow motion crash beelden doen een beetje denken aan Burnout. Niet zo gek daar EA een paar jaar terug de ontwikkelaars van Burnout heeft overgenomen.

 

Star Wars Battlefront II
Nieuwe Star Wars shooter van DICE en EA met de terugkeer van het klassen systeem. Iedere klasse heeft zijn eigen wapens en krachten, na respawnen kan je een andere klasse kiezen zodat je niet bent beperkt tot één speelstijl. Geen fan van Star Wars maar ziet er wel goed uit.

 

A Way Out
De tweede compleet nieuwe game van EA. A Way Out is een co-op game, samen met een maat moet je uit de gevangenis zien te breken en daarna uit de handen van de politie te blijven. Samenwerking is de key in A Way Out vandaar de terugkeer van splitscreen! Prison Break meets Escape from Alcatraz. Ziet er veelbelovend uit en zou al begin 2018 in de winkels moeten liggen.