Electronic arts en National Football League (NFL) hebben vandaag de lancering van de eerste Madden NFL Club Championship aangekondigd. Alle 32 NFL Club teams zullen betrokken zijn bij deze Championship en dat betekent dat dit het grootste gaming event ooit wordt van de Amerikaanse professionele sportleague.

Met de release van EA Sports Madden NFL 18 G.O.A.T edition, gaat vandaag ook direct de registratie voor de championship van start.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Spelers zullen zich eerst via een online competitie kwalificeren en zodra de laatste 32 spelers bekend zijn (één per NFL team), zullen ze het tegen elkaar opnemen in de Madden NFL Club Championships: Live Finals die in Florida worden gehouden. Het is een eindje reizen, maar ach, wat geeft ‘t.

Andrew Wilson, CEO van EA legt uit: ‘Het eerste seizoen van de Madden NFL competities was een groot succes. Miljoenen spelers waren erbij betrokken! Nu brengen we competitief gaming en ons NFL partnership naar een compleet nieuw niveau met alle 32 teams. Het is de kans waar sportfans op hebben gewacht; ze kunnen hun droom waar maken.’

”Samenwerken met EA om het Madden NFL Club Championship te creëren biedt een unieke kans om de NFL-actie en de passie van onze fans te combineren in een toernooi waar iedereen aan mee kan doen.” – aldus NFL Commissaris Roger Goodell.

EA wil competitive gaming toegankelijk voor iedereen maken en met deze Madden NFL Championship lijken ze opnieuw een aardige stap in de goede richting te doen.


Voor meer informatie over de Madden NFL Championship Series bezoek je deze website.