Ik ben gek op soundtracks. Danny Elfman, Blake Neely en Hans Zimmerman, ik ben er weg van. Toen ik enkele maanden geleden op het wereldwijde web voorbij zag komen dat er een orkest, muziek van de welbekende game Zelda zou gaan spelen, kon ik mezelf niet inhouden en ben ik op zoek gegaan naar een metgezel om mee te sleuren. Ik heb nooit veel Zelda gespeeld, verder dan Ocarina of Time en een paar uurtjes Breath of the Wild heb ik deze (geniale) spellen nog niet gegund, maar de soundtrack luister ik wel met regelmaat. Met vriend D. ben ik op een zaterdagochtend naar Barcelona gevlogen (in Spanje ja), om die avond het evenement “Zelda Symphony – World Tour 2017 – Barcelona” bij te wonen.

Dit jaar was het orkest ook te zien in Chili en Engeland. Het grootste deel van de tour vond plaats in de Verenigde Staten en Canada. Maar gelukkig maakten ze in 2017 ook nog een stop in Düsseldorf en in Barcelona op 24 en 25 november. Waarom naar Duitsland gaan als Spanje ook een optie is?

Bij aankomst stond er al een gigantische rij voor het auditorium te wachten.

Cosplayers waren ook aanwezig, en ook al plaats ik mensen niet graag in hokjes: het volk was 100% geek. Het gebouw waar het plaatsvond, het Auditorio CCIB Forum, was ontzettend groot. We zaten in een hele grote zaal en deze zat bijna helemaal vol met mensen. Ik ben eerder eens naar een orkest gaan kijken dat muziek van Final Fantasy voordroeg in Amsterdam, maar dit was echt next level. De sfeer, het ontzettend grote scherm dat boven het podium hing waarop beelden werden afgespeeld van verschillende Zelda games… Twee uur lang hebben we mogen genieten van de muziek, met natuurlijk tussendoor een korte intermezzo van een minuut of tien.

Ik vond het al een geweldige ervaring om dit eens te zien.

De muziek bezorgde mij soms echt rillingen. Het zag er allemaal ontzettend professioneel uit en de afwisseling van de soundtracks was ook precies goed. Ze speelden veel van Breath of the Wild en dat was natuurlijk hartstikke tof.

Het bezoeken van een orkest dat een soundtrack speelt van een film of in dit geval een game, is zeker een aanrader. Dit is tot nu toe wel mijn beste orkestbezoek geweest! Zeker een must wanneer je groot fan bent van Zelda, maar anders is het ook erg vermakelijk. Het is en blijft natuurlijk een goede soundtrack.