Feed the Beast
7.5Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Even iets over een serie die precies een jaar terug verscheen: Feed the Beast. We hebben er nooit echt aandacht aan geschonken en eigenlijk is dat schandalig… Of nouja… Op IMDb scoort de serie een 6.8 en op Netflix wordt ‘ie beoordeelt met twee sterren. Klinkt niet als iets wat je niet mag missen, maar schijn bedriegt!

Feed the Beast is de ”comeback” van acteur David Schwimmer. Hij is vooral werkzaam als regisseur en producent. Tussendoor heeft ‘ie wat bits and pieces gedaan, maar zelfs de Wikipedia had er na 2012 genoeg van om dat allemaal te registreren. Doet er ook niet toe, want Schwimmer was een gewaardeerd acteur. Wist je bijvoorbeeld dat hij, samen met Jennifer Aniston, de A- verhaallijn van Friends was en als het niet aan zijn loyaliteit had gelegen, hij en Aniston beiden een stuk meer zouden verdienen dan de rest van de cast?

Gelukkig blijkt het een toffe peer, maar de vraag is natuurlijk of hij los kan komen van zijn alter ego Ross en een geloofwaardig hoofdpersonage kan neerzetten in Feed the Beast.

Feed the Beast: in het kort

Maar op die vraag komen we later terug. Feed the Beast is namelijk een serie die enige uitleg nodig heeft. Het is er eentje voor de liefhebber van series over de onderwereld. In de pilot maken we kennis met het niet zo voor de hand liggende duo Tommy en Dion (gespeeld door Jim Sturgess). Tommy is een alcoholische sommelier en Dion een chefkok die een aantal gevaarlijke mannetjes wat schuldig is.

Wanneer Dion vervroegd vrijkomt, krijgt hij Tommy zo gek het idee van zijn verongelukte vrouw Rie in de steigers te zetten: ze gaan eindelijk een eigen restaurant beginnen. De chaotische Dion vergeet voor het gemak te vertellen dat hij dat met name moet doen om ”The toothfairy” een misselijkmakend hoog bedrag terug te betalen. Dion werkt het tweetal steeds verder de onderwereld in en dan is er nog de pa van Tommy die het restaurant financiert, maar er niet wakker van ligt dat op een geheel eigen wijze aan te pakken.

Goed vermaak

Feed the beast is een remake van Bankerot. En – even voor de goede orde – geen comedy.

De pilot start traag, maar maakt wel degelijk nieuwsgierig. Het verhaal is op zich aardig te noemen, cliché jazeker, maar aardig. Tommy en Dion zijn een toffe combi en het zoontje van Tommie – TJ – geeft wat gelaagdheid aan het verhaal die anders wel degelijk zou ontbreken.

Feed the Beast is goed vermaak! Energiek, interessant genoeg om die 43 minuten per aflevering te blijven kijken en als je bent aangekomen bij aflevering 5 wil je het godverdomme allemaal weten ook!

Feed the beast

Karakters

Qua spanning zit het dus wel goed. Iets anders wat echt niet onderschat mag worden in series als deze zijn de karakters. Zijn ze interessant genoeg om naar te blijven kijken? Met andere woorden: kunnen ze vier, vijf of misschien wel tien seizoenen mee? Het antwoord is ja. Ze zijn likable, je raakt nieuwsgierig naar de mogelijkheden en de stappen die ze nog gaan nemen en ze zijn bovenal realistisch. We zouden er inderdaad tien jaar mee vooruit kunnen.

Geen tweede seizoen

Maar we zullen er nooit achter komen. Feed the Beast moet het bij 1 seizoen houden. Mooi kut!
De kijkcijfers vielen tegen en blijkbaar was de serie niet in staat om een trouwe fanbase op te bouwen. Hoewel dit Schwimmer’s zoveelste poging was om los te komen van zijn alter ego, is het wederom niet helemaal gelukt. Wie weet was de serie juist al wel afgeschreven vanwege het feit dat Schwimmer een van de hoofdrollen had… ‘T geeft toch een beetje een boodschap hé?

Feed the beast

Dit alles terzijde: seizoen 1 is wel degelijk de moeite waard. Een serie die wijn, goed eten en een dosis maffia combineert, moet je in elk geval een kans geven, toch? 


Leuk detail: de recepten die worden gemaakt in Feed the Beast vind je hier! Eet smakelijk!