De missverkiezing van vorig jaar was blijkbaar niet voor herhaling vatbaar. Voor FIFA18 is Christiano Ronaldo uitgekozen om te shinen op de cover. Het werd verdomme een keertje tijd. Ronaldo

Dat shinen kan die Ronaldo namelijk wel. Met z’n diamanten oorbelletjes. Ronaldo shinede op ongeveer alles waar je op kúnt shinen. Waarom hij nooit eerder FIFA covermodel is geweest, blijft een raadsel. Het mag dan een mietje van een kerel zijn, maar – en ik heb me laten adviseren door mannen die er verstand van hebben – hij schijnt toch wel aardig te kunnen voetballen.

De nieuwe FIFA cover werd enkele dagen geleden onthuld en daarmee is de aanloop naar de nieuwe game écht begonnen. EA begint de boel al aardig op te hypen, maar we moeten zeker nog tot eind september wachten voor we de game kunnen spelen. Ronaldo slingert alles alvast een beetje aan en, het mag gezegd worden, met succes. Behalve de cover zelf dan… Die is wat onhandig vormgegeven met die witte tekst op het witte shirt dat ook weer tekst bevat. Ik weet niet welke drol daar achter zat.

Innovatieve gameplay dankzij Ronaldo

Om FIFA18 zo innovatief mogelijk te maken zijn Cristiano Ronaldo’s gegevens onlangs opgenomen tijdens een trainingssessie in een mobiele EA Capture-studio in Madrid. Ronaldo’s versnelling, manier van lopen, vaardigheden en traptechniek werden allemaal opgeslagen om ervoor te zorgen dat zijn uiterlijk en gedrag in FIFA18 zo realistisch mogelijk zal zijn. Zijn gegevens zijn ook gebruikt voor belangrijke gameplay-elementen, zoals de beweeglijkheid, het reactievermogen en de explosiviteit van de speler.

Fans kunnen ontdekken hoe Ronaldo FIFA18 heeft beïnvloed door op zaterdag 10 juni om 17.00 CEST naar EA Play op EA.com te kijken. Nou! Zet die maar in je agenda.

Ronaldo FIFA18

“De beste speler ter wereld is de drijvende kracht geweest achter het feit dat we op het veld de grootste stap voorwaarts hebben kunnen maken in de geschiedenis van de game,” zei Aaron McHardy, Senior Producer voor EA SPORTS FIFA. “We zijn heel erg blij dat we met Cristiano hebben kunnen samenwerken. Door met hem te werken hebben we veel geleerd over zijn unieke speelstijl en wat hem nu zo bijzonder maakt. Zijn passie, energie en wereldwijde fanbase maken hem de perfecte ambassadeur voor FIFA18.

Pre-order voor extra’s. Altijd.

Wie de Ronaldo Edition van FIFA18 pre-ordert op PlayStation 4, Xbox One of PC ontvangt tot €60,- extra content*, inclusief 20 Jumbo Premium Goud-pakketten (1 per week, 20 weken lang) acht Special Edition FIFA-Ultimate TeamTM-kits ontworpen door artiesten van de FIFA18-soundtrack en een Cristiano Ronaldo-leenspeler voor vijf FUT-wedstrijden.

FIFA 18-fans kunnen de volledige game al voor de release bemachtigen en eigenaars van de Ronaldo en ICON Edition* krijgen 3 dagen eerder toegang, waardoor ze op dinsdag 26 september al kunnen spelen. EA Access en Origin Acces-leden kunnen vanaf donderdag 21 september als onderdeel van de EA Access Play First-proefversie tot 10 uur van de game genieten*.

Ronaldo Fifa18

FIFA18 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en komt wereldwijd op 29 september uit voor de volgende platformen: PlayStation®4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, Playstation 3 en Xbox 360.


*Voor meer informatie en de voorwaarden kijk je op de website van EA.
Check hier de onthullingstrailer.