Vergeet Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Nigella Lawson en Rudolf van Veen. Action Bronson is de nieuwe rappende tv kok. Niet dat Bronson heel veel kookt in zijn serie Fuck that’s Delicious: hij is drukker met blowen en eten.

De serie is sinds 2014 te zien bij Munchies, een van de vele themakanalen van VICE. Het multimediabedrijf heeft sinds kort ook een tv kanaal, genaamd Viceland, waarop de serie ook te zien is. Tot nu toe heeft alleen Ziggo dit kanaal in het zenderpakket, wellicht dat er bij de nieuwe zenderindeling meer aanbieders volgen.

Fuck that's Delicious

Fuck that’s Delcious is geen standaard kookprogramma, het is meer een op eten gerichte show.

Er wordt wel eens wat in gekookt door Bronson, maar liever eet hij. Het liefst samen met zijn beste maten en collega rappers Big Body Bes, Meyhem Lauren en producer The Alchemist. Het komt meer dan eens voor dat ze een stuk of 8 á 9 gerechten van de kaart bestellen, om daarna keer op keer te zeggen dat dit het lekkerste maal was dat ze ooit hebben gegeten. Iedere keer opnieuw of het nu in Marrakesh, New York of Sydney is: nog nooit hebben ze zo’n goed stukkie vlees of vis gegeten. Maar als ze tijdens de maaltijd een stukje moeten lopen of bewegen, dan weet je dat het pas echt Fucking Delicious is.

FTD Bronson rap

Wie is die Action Bronson?

Hij kwam in 1983 ter wereld als Arian Asllani en groeide op in Flushing Queens, New York. Kind van een Albanese moslim vader en een Joodse New Yorkse moeder. Bronson was voordat hij bekend werd als rapper een kok, hij had zelfs een online kookprogramma Action in the Kitchen.

Nadat hij zijn been brak in de keuken besloot hij zich op zijn andere grote passie rappen te richten. Dit resulteerde tot nu toe in vier albums. Niet geheel onlogisch gaan veel van zijn rapteksten over eten.

Fuck that's Delicious

Het ziet er misschien niet altijd even smakelijk uit en zijn baard zit ook nog wel eens in de weg maar feit is dat je Bronson wel altijd ziet genieten van zijn maaltijd.

Het is me ook wel een figuur. Zijn imposante omvang, lange baard en niet te stillende honger.

Zijn maten Big Body Bes en Mayhem zijn ook al niet van die kleintjes, samen vallen zij dan ook aardig uit de toon bij het hipster publiek dat in de meeste restaurants zit. VICE heeft Bronson de kans gegeven om zijn twee passies te combineren. En wat is er nou leuker dan met je maten de lekkerste maaltijden geserveerd te krijgen op de mooiste plekken van deze aarde?

FTD Bronson Mayhem FTD Bronson Mayhem toast

Het mooiste aan de serie is de diversiteit.

Oké het gaat altijd over eten, maar wel in alle vormen en maten. Zo eten Bronson en zijn maten in een Amsterdams Thais eethuisje, een Chinees bakkertje in Londen, het sterren restaurant Noma in Kopenhagen, maar ook bij een Bageltent om de hoek in zijn hometown New York. Altijd en overal kent hij wel een eettentje met iets delicious op de kaart.

Het ”Fuck that’s Delicious” komt dan ook vaak genoeg voorbij in de serie. Jammer is wel dat alle Fucks zijn weggepiept in de afleveringen bij Ziggo. Gelukkig biedt Youtube uitkomst met ongecensureerde versies.

Fuck that’s Delicious is één van de vele programma’s op het nieuwe tv kanaal van VICE. Veel series waren al te zien via de website, maar nu is er dus een heus kanaal inclusief Nederlandse ondertiteling.

 


 

Fuck that’s Delicious is te zien op Ziggo kanaal 26.