Helaas, het is officieel bevestigd dat er geen Toyota voertuigen in Need for Speed: Payback zullen rijden.

Eerder dit jaar bleek al dat Forza Motorsport 7 de Supra’s, Celica’s en andere productiewagens van Toyota zou moeten missen in de game die begin oktober uitkomt. Dat wil zeggen, alle wagens behalve de Hillux truck (maar ja, wie zat daar nou echt op te wachten?). Hetzelfde gebeurde vorig jaar met Volkswagen in Forza Horizon 3, maar deze fabrikant is gelukkig weer terug.

Een woordvoerder van Ghost liet via Reddit weten:

“We know the subject of Toyota is on a lot of minds over the last few weeks. As many of you here suspect, there will be no Toyota cars in Need for Speed Payback. While we’re as disappointed as you are, we do hope that we’ll once again see Toyota back in Need for Speed in the future.”

Bij zowel Forza als Need for Speed zijn de redenen voor het terugtrekken van Toyota onduidelijk. Gaat het om een vastgelopen onderhandeling om de prijzen van licensies, modificaties of zelfs om het feit dat Toyota voornamelijk in Aziatische games lijkt te willen verschijnen, is niet duidelijk. Het zou ook een meningsverschil kunnen zijn over het gebruik van de auto’s, zoals bij Honda die eiste dat hun wagens niet in politieachtervolgingen gebruikt mochten worden.

Need for Speed Hands on | Gamescom 2017>>

Pers wordt doorverwezen naar Microsoft. Dat zou kunnen betekenen dat de reden bij Forza ligt, of juist bij een deal die gemaakt is om bepaalde ontwikkelaars buiten te sluiten. Met een beetje pech zullen we het nooit weten, aangezien de reden achter het vertrek van Volkswagen in Horizon 3 ook nooit is gepubliceerd.

De woordvoerder van Ghost beloofde wel dat er goede vervangingen zullen zijn voor de geliefde Toyota’s.

Check hier de gameplay trailer: