Vorige week kreeg ik een appje waarvan ik dacht dat hij nooit zou komen: “Romy! Seizoen 2 van Good Morning Call staat eindelijk op Netflix!”

Vorig jaar kwam het eerste seizoen uit. De serie is gebaseerd op de manga met dezelfde naam. De serie gaat over Nao, een meisje dat in hetzelfde appartement komt te wonen als de meest populaire jongen van haar school. Nao is naïef en ontzettend kinderlijk, terwijl Uehara ontzettend narcistisch is maar zo ook zijn lieve kanten heeft. Van het een komt (vanzelfsprekend) het ander. Ik vond het zelf grappig om te zien hoe dit koppel “groeit” door de twee seizoenen heen.

In seizoen 1 is alles onhandig en zie je hoe ze steeds dichter naar elkaar toe groeien. Seizoen 2 heeft wel een heel andere sfeer dan seizoen 1. Dit komt voornamelijk omdat ze in het tweede seizoen gaan studeren en Nao en Uehara hier ook al een koppel zijn. Ik heb het seizoen in twee dagen afgekeken omdat ik steeds benieuwd was naar hoe ze bepaalde problemen zouden oplossen.

Stiekem denk ik niet dat iedereen zo gek zal zijn op Good Morning Call. Je moet er echt van houden. Mijn moeder vond Nao ook maar “een domme gans” maar wel vermakelijk om naar te kijken. De Netflix-serie geeft je dat Toradora-gevoel: het is niet plotloos, het is lieflijk en makkelijk weg te kijken. Langzaam krijg je gevoelens voor de personages die allen hun sterke karaktereigenschappen hebben. Je hart maakt sprongetjes bij het idee dat de romance tussen de hoofdpersonages eindelijk op zal bloeien.

Wanneer je Good Morning Call nog nooit gezien hebt en gek bent op anime: geef het een kans en voel even aan of het een ding voor jou is. Het plot is niet ontzettend spannend, maar het blijft natuurlijk gebaseerd op een Shōjo manga. ik vond het wel degelijk een goede manier van tijdverspilling. Het is alsof je een anime kijkt met échte mensen. Voor een buitenstaander van de anime-scene zal dit eruitzien als slecht acteerwerk, overdreven reacties, veel geschreeuw en slechte special effects.

Maar helaas, ik ben er zo een die dit in één woord “sugoi”vind.