Gratis app van de week: Colossatron - Massive World Threat
8Overall Score
Uiterlijk8.5
Besturing7.5
Verslavend8
Reader Rating 0 Votes
0.0

Vernietig de wereld als een mechanische slang uit de ruimte. Één stad per keer.

Colossatron – Massive World Threat komt van Halfbrick Studio’s. Zij hebben eerder lieflijke spellen als Fruit Ninja en Fish Out of Water uitgebracht, maar dit keer komen ze met een heel ander concept: totale vernietiging.

Colossatron – Massive World Threat

Als een soort Godzilla beweegt Colossatron door de steden. Je kunt deze slang niet besturen, maar wel versterken door gekleurde onderdelen aan hem te bevestigen. Elke kleur heeft een eigen kracht, zo staat blauw bijvoorbeeld voor het verstijven van je vijanden (die vijanden zijn trouwens militairen die de mensheid proberen te beschermen).

Combineer 3 onderdelen van dezelfde kleur om deze in 1 sterk onderdeel te veranderen.

Simpel. Soort van Candy Crush. Maar nadat je gevraagd wordt of je een recensie van 5 sterren wil geven, wordt de moeilijkheidsgraad aanzienlijk hoger.

Zo komen er meer en sterkere vijanden, die met een specifieke kleurencombinatie verslagen moeten worden. Maar wanneer Colossatron langer wordt en plotselinge bewegingen maakt, wordt het lastiger om de juiste kleur op de juiste plek te krijgen.

Colossatron biedt dus genoeg uitdaging en heeft een hoog ‘nog één level’-gehalte. Dit komt mede door de humor.

De vernielingen worden namelijk vertelt door nieuwsreporters die praten alsof ze het over het weer hebben. En de soundtrack klinkt heroïsch, terwijl je alles behalve dat bent.

Colossatron – Massive World Threat is gratis te downloaden in de Appstore vanaf 24 tot en met 30 augustus.