Bloggers en schrijvers opgelet! Deze week wordt er geen game uitgelicht, maar een dagboek.

day one

Gratis van 29 juni t/m 5 juli. Voor iPhone, iPad en MAC

Day One: Eerste indruk

Mijn eerste indruk van Dag One was dat ik het erg pushy vond. Meteen in het begin krijg ik al de optie om dagelijks een herinnering in te stellen, zodat ik elke dag ga schrijven. Kort daarna vraagt Day One of het je meldingen mag sturen. De app wil toegang tot je foto’s en je locatie weten, zelfs wanneer je Day One niet gebruikt. Ik vroeg me even af waar dit allemaal goed voor was, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Overzichtelijk dagboek

Elke keer als je iets schrijft komt daaronder een kort maar overzichtelijk beschrijving van alle bovenstaande informatie en meer. Het schept een beeld van wat je aan het doen bent, al voordat je ook maar een letter hebt getypt. Ideaal voor als je op vakantie bent.

Het design ziet er strak uit. Alles is zo overzichtelijk mogelijk gemaakt. Day One is duidelijk geen standaard notitie-app. Een landkaart, kalender en fotogallery verspreiden jouw notities in makkelijk terug te vinden categorieën.

Day One laat je schrijven zoals jij wilt. Schrijf eindeloze verhalen of vertel het met foto’s. Binnenkort komt er ook de functie om geluid op te nemen. Data en foto’s kunnen ook later geïmporteerd worden om zo met terugwerkende kracht jouw dagboek compleet te maken.

Geheime notities kun je bewaken met een vingerafdruk-slot. Of je maakt er iets moois van en zet de tekst om in een PDF bestand. Voor mensen in Amerika is er zelfs de mogelijkheid om de noties om te zetten tot een compleet boek. Het is erg mooi dat dit kan, maar ik schat de kans groot dat jij als lezer niet veel aan deze informatie hebt.

Gratis of Premium

Day One is helemaal gratis! Maar mocht je toch te veel geld hebben: Day One heeft een Premium functie. Deze zorgt ervoor dat je de inhoud kan Syncen met al jouw andere Apple producten, zodat je overal en altijd dingen kan toevoegen en lezen. Dit kost je €26,49 per jaar. Of een korte proefversie voor €2,99.

Veel te duur naar mijn mening.

Die premium-bullshit kan me gestolen worden, maar de rest van de Day One app ziet er erg goed uit. Het biedt je alles wat je kunt willen van een dagboek-app.