Gratis app van de week: Tsuro - The Game of the Path
Simpele spelregels met goede uitlegErg rustgevendAnimatie gaat snel en vloeiendVoor alle leeftijden
EentonigWeinig aanpassingsmogelijkheden
6.8Overall Score
Uiterlijk5.5
Besturing8
Verslavend7
Reader Rating 0 Votes
0.0


Tsuro – The Game of the Path
is een Aziatisch bordspel, dat verassend makkelijk te leren is. Geïnspireerd op het echte bordspel dat voor 35 euro in de winkel ligt. Tsuro is van 17 tot en met 23 augustus gratis te downloaden in de Appstore.

Spelregels:

De bedoeling van Tsuro is om jouw steentje het langst op het speelbord te houden. Je begint het spel met 3 kaarten waar lijntjes op staan. Je moet het lijntje volgen waar jouw steen voor staat.

Nu kan ik er een heel verhaal van maken, dat het lijntje een pad voorstelt of zelfs een levenspad (zoals ‘t mij werd uitgelegd), maar laat ik met beide benen op de grond blijven staan. Leg gewoon de lijntjes praktisch neer en probeer jouw tegenstander in de val te lokken. Raakt een steentje de rand van het bord, dan is deze steen af.

Tsuro is competief, maar tegelijkertijd erg relaxed. De simpele regels zorgen ervoor dat ook een huisvrouw die normaal alleen Candy Crush speelt dit bordspel met gemak oppakt.

Speel tegen maximaal 7 computergestuurde tegenstanders, waarvan je hun speelstijl kunt instellen. Als je Tsuro met Facebook verbindt, kun je jouw vrienden uitdagen, en via Gamecenter word je tegenover een willekeurig iemand gezet.

De app-versie van Tsuro heeft meerdere speelmodussen, in tegenstelling tot het bordspel. Naast de standaard speelmodus (waar je zo lang mogelijk op het bord moet blijven), kun je ook proberen een zo’n lang mogelijke lijn te maken. En met de derde speelmodus moet je proberen zo vaak mogelijk over je eigen lijn te gaan, ofwel: loopings maken. Deze laatste is het moeilijkst en jouw succes hangt erg van gelukkige kaarten af.

Het mooie Aziatische uiterlijk met rustige klanken maakt Tsuro sfeervol. Ideaal voor mensen die tussen de bedrijven door even een kort spelletje willen spelen. Het is daarom ook een perfecte WC app. Potjes kun je gemakkelijk op pauze zetten, om vervolgens na een snelle blik over het bord te weten hoe je weer verder moet gaan.

Helaas zijn er erg weinig aanpassingsmogelijkheden. Na verloop van tijd wordt Tsuro hierdoor eentonig. Maar toch verdient dit spel een goede voldoende. Tsuro – The Game of the Path is een origineel en simpel bordspel. Niet meer en niet minder.