Life is Strange is de gamehit van Square Enix. Voor diegenen die geïnteresseerd waren, maar er geen (groot) geldbedrag voor neer wilden leggen, is de eerste episode sinds juli 2016 gratis te spelen. Zo kun je ‘m even testen, voor je tot een definitieve aankoop overgaat. 

Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Spellen waarin je zelf het pad kunt bepalen, hebben wel mijn voorkeur. Je raakt nooit uitgespeeld, omdat je eindeloos verhaallijnen kunt creëren. Life is Strange is al wat ouder en de nieuwe afleveringen vliegen je om de oren, maar je moet bij het begin beginnen, natuurlijk.

Life is Strange: het verhaal

Ik houd het in deze review kort, want Sikke schreef in 2015 al uitgebreid over deze game. Je bent Max en Max probeert een plek te vinden op haar nieuwe school. In elke scene krijg je verschillende keuzes en je kunt het verhaal terugdraaien als het even niet zo gaat zoals je in gedachten had.

Besturing

Er zijn een heleboel plekken die je als Max kunt bezoeken en op deze plekken vind je voorwerpen die je kunt gebruiken of waar je aanwijzingen in vindt. Allemaal leuk en aardig maar de besturing op PC is ruk en er zit enige vertraging in. Dat went na enige tijd wel, maar op bepaalde momenten is het een beetje frustrerend. Maar goed, Square Enix geeft episode 1 gratis weg, en je mag een gegeven paard… Juist!

De gamehit van de afgelopen jaren

Life is Strange is sinds de lancering een enorme hit en heeft meer dan 75 awards in ontvangst mogen nemen. Waarom is voor mij wel een beetje de vraag. Episode 1 prikkelt de speler en is ook wel vermakelijk, maar boeit mij niet genoeg om ook geld aan te besteden. Wellicht was dat anders als ik het op console had gespeeld.

Inmiddels is er van Life is Strange (naast de 5 episodes), ook een prequel verschenen: Before the Storm. In deze serie volg je Chloe en Rachel.

De eerste van de drie episodes is nu te downloaden en te spelen.

 

Ik zal nooit weten wat er met Max gaat gebeuren, maar eigenlijk maakt me dat niet zo heel veel uit. Het was leuk zo lang het duurde en nu ga ik op zoek naar een andere gratis parel in de Steam bibliotheek.


Voor meer info over Life is Strange: Before the storm klik je hier.
Life is Strange: Episode 1 is gratis te spelen via Steam.