Leg je Pokerstars account maar even opzij, want het is tijd voor Poker World. Het kaartspelletje kun je gratis op Steam spelen en niemand anders behalve jij doet mee. Bij poker draait alles draait om tactiek, je tegenstander lezen én natuurlijk om het geld. De grote vraag is: kun je wel echt pokeren in een singleplayer poker game?

[Check hier Gratis op Steam: Life is Strange ep. 1]

Gameplay

Poker World is simpel opgezet: je hebt alle continenten en die organiseren verschillende tournaments. Het is de bedoeling dat je alle tournaments wint zodat je wereldkampioen wordt. Hoe doe je dat? Nou, gewoon: je het licht uit de ogen pokeren in allerlei NL Texas Hold ’em tournaments.

Verhaal

In Poker World zit niet echt een verhaallijn: je hebt je tournaments en je krijgt af en toe een berichtje van de ‘grote’ pokerspelers waarin ze je uitnodigen tegen hen te spelen of waarin ze je een ”waardevolle” tip geven. Poker World gaat om reputatie en geld. Niet meer, niet minder. De verhaallijn kun je er zelf, met een beetje fantasie wel bij bedenken.

Poker World review

Jij vs. Computer

Poker World wordt met ieder level een beetje moeilijker, maar daar zitten wel een aantal minpuntjes aan. Omdat je als speler tegen een computer alleen speelt, kun je eigenlijk niet bluffen; het maakt een computer niet uit.

Het lijkt er in elk geval binnen het eerste continent op dat je tegenstanders uitsluitend spelen als ze ook daadwerkelijk een mooie hand hebben. Dit verandert later in de game, maar dat is niet per se beter; je tegenstanders maken rare sprongen en als je pech hebt verlies je daardoor… Op een gegeven moment leek ik de bad beat uitverkorene.

In-game aankopen en hyper turbo tournaments

Poker World is een leuk spelletje om af en toe te spelen, maar heeft ook een heleboel nadelen. Van in-game aankopen (die je naar ik aanneem moet doen, als je niet overal eerste wordt), tot het tempo van ieder tournament.

Ik zit niet op een hyper/turbo tournament te wachten, maar Poker World denkt dat sneller ook beter is. Bij poker is dat niet het geval, en hey! Je hebt een ”skip” knop als je zelf niet aan de ronde meedoet, dus hoe veel sneller wil je het dan nog hebben?

Poker World review

Poker World vindt: veel sneller. Dat betekent dat je als speler gauw een stack moet opbouwen. En dat betekent dat je moet gokken. Raisen met alleen een high card. Zulk soort onzin. Welke groter pokerspeler zei eens dat ‘poker a game of patience’ is? Nouja, Poker World heeft daar schijt aan.

Het spel werkt – voor zo ver ik heb kunnen zien – overigens niet met ante en blijft ”alleen” de blinds verhogen. Hierdoor kun je een tournament met 44 mensen een stuk sneller uitspelen dan in real life multiplayer matches.

Heads-up

In Poker World heb je ook heads-up matches die je kunt spelen. Eén wedstrijd per dag om een geldbedrag te winnen, matches tegen de top 10 van de wereld en natuurlijk in je tournaments zelf (als je ze goed speelt). Heads-up kenmerkt zich – normaal gesproken – door hoog tempo spelen. In Heads-up is een high card goud waard, want je hebt maar 1 tegenstander. Kortom: alles wat je tijdens je tournament tegen zal vallen, is dé tactiek van heads-up.

Ironisch genoeg lijkt Poker World hier juist het hele spel om te draaien: gaat het eerst nog om snel snel snel, gebeurt er in de heads-up tournaments helemaal niks, behalve een tegenstander die zó straight speelt, dat jij direct weet of hij wel of niet wat heeft. Enne… een tip: als je tegenstander blijft raisen, ga er dan maar vanuit dat je je handje weg moet gooien.

Poker World review

Conclusie

Poker World gaat je heel veel geld schelen, want de game is gratis en je hebt direct een aardig start kapitaal. Als je wilt leren pokeren of gewoon voor de lol eens iets wilt proberen, dan is dit wel een goeie game. Je kunt oefenen in een hoog tempo, maar verwacht geen afwisseling in de verschillende spelers waar je tegen moet.

Voor de doorgewinterde pokeraar is het een saaie bedoeling, waarin iedereen te recht-toe-recht-aan speelt. Er zit een duidelijk ritme in alle spelers verstopt. Niet zo interessant allemaal. Poker World verveelt snel, maar kan er ook snel bij gepakt worden voor een half uurtje plezier. Het spel is gratis op Steam te spelen en dat is natuurlijk niet voor niks.

Poker is a game of patience… Tenzij je aan een Poker World tafel zit.


Poker World is gratis te downloaden via Steam.