Wazaaa! ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds grootste esports organisatie ESL, heeft vandaag de datum van het ESL Benelux Championship bekend gemaakt. Op zaterdag 24 juni opent de Amsterdam ArenA haar deuren voor dit unieke eSports event!

ESL Benelux Championship
Na een spannend eerste online seizoen van het ESL Benelux Championship in 2016, nemen de beste teams en spelers het nu live in de Amsterdam ArenA tegen elkaar op! Op het veld vinden finales plaats van Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends. Bezoekers nemen plaats in de luxe stoelen van de Koninklijke tribune van de Amsterdam ArenA voor een fantastische show op het veld. Daarnaast zijn er in het hoofdgebouw diverse andere gaming-activiteiten te beleven.

eSports / AFC Ajax / Formule 1
Na de succesvolle eerste editie van de E-Divisie in Nederland (van de Eredivisie) is eSports niet alleen maar bekend bij de liefhebbers. De kampioen van dit jaar, Dani Hagebeuk van AFC Ajax, is samen met zijn teammaat Koen Weijland het avontuur zelfs internationaal aangegaan. Tijdens het ESL Benelux Championship kun je van diverse FIFA-showmatches genieten van AFC Ajax, waarover de organisatie de komende weken meer bekend zal maken. Ook nemen de beste eRacers van Nederland het tegen elkaar op in Formule 1, de dag voor de echte race plaatsvindt in Azerbeidzjan. Bezoekers kunnen daarbij ook zelf proberen een snelle tijd neer te zetten in een van de Formule 1-simulatoren.

ESL Benelux & Media Markt unnamed
Media Markt is tijdens het event, als partner van ESL Benelux, aanwezig met scherpe aanbiedingen. Het partnership tussen beide partijen zal worden doorvertaald naar Media Markt-vestigingen. In de eerste nieuwe concept store van Media Markt in Eindhoven kun je al terecht voor je eigen eSports-beleving. Je kunt gamen op de 5 versus 5 setup, de nieuwste games en hardware testen, plaatsnemen in de Formule 1-simulator, masterclasses volgen en nog veel meer. De komende tijd worden meer Media Markt-vestigingen voorzien van een ESL-area.

Ga naar www.eslbenelux.nl voor het laatste nieuws, dagprogramma en ticketverkoop.


Abyx is op zoek naar een Nederlandstalige journalist/reporter die zich bezighoudt met eSports! Mail voor vragen, of om je aan te melden naar info@abyx.nl