Een goed functionerende game maken is geen makkie. Zo blijkt, als we zien wat voor vreemde dingen er soms gebeuren in games van grote studio’s. Maar waar zouden we zijn zonder glitches? In een wereld waar een stuk minder te lachen valt, dat is waar we zouden zijn.

Hier zijn een paar van de ergste. Of beste, het is maar net hoe je het bekijkt.

FIFA 12: De Grote Vriendelijke Keeper

Ik zou gewoon voor het doel gaan liggen, maar oké.

EA Games staat voor sommigen bekend om zijn glitches. De Sims, die we uiteraard niet kunnen missen in dit lijstje, houdt een deel van het internet draaiende. Maar de bloopers beperken zich niet tot de Sims. Ook in FIFA zitten flink wat missers, bijvoorbeeld in FIFA 12. Hierin werden nietsvermoedende spelers geconfronteerd met een reusachtige doelman. Klinkt beangstigend, was het niet.

FIFA 12 blooper

‘Scheids! Hij trok aan mijn beenhaar!’

Voetballen met een knikker is namelijk best onhandig en daarom lag de keeper al gauw op het veld omdat hij struikelde over zijn reusachtige veters, de bal of een speler. De voetballer lag meer op het veld dan dat hij speelde en daarmee is FIFA 12 toch wel één van de meest realistische voetbalgames ooit gemaakt.

De patch maakte het niet veel beter: De reuzengoalie bleef, maar verloor zijn armen en liep rond alsof hij in zijn broek had geplast. Gotta love EA!

Assasin’s Creed II: Facelift

De Assasin’s Creed delen werden geremasterd en iedereen was blij. Behalve deze man (rechts).

Wat hij heeft gedaan om zo’n gezicht te verdienen, ik weet het niet. Volgens Ubisoft betrof het een glitch die ook al in het origineel zat. Maar waar doet deze blunder me nou ook alweer aan denken?… Oja!

Maar deze man is een topmodel vergeleken met de gezichten die soms verschenen in Unity. Dit deel had een glitch waarin gezichten verdwenen. En met ‘gezicht’, bedoel ik enkel het gezicht. Tanden, ogen en haar bleven over. Creepy…

source: looper.com

GTA V: Luchthaai

Haaien in het water waren al erg genoeg. Denk je de politie te zijn ontsnapt door te duiken, komt deze motherfucker even de boel verpesten. Maar met deze glitch kun je niet eens meer even rustig doodvallen. En daarmee is de luchthaai al bijna net zo’n psycho als jij.

Don’t worry, I got you!

Vliegende haaien? Waarom niet. Het is niet alsof Los Santos daarvóór een gemoedelijk dorpje was.

De Sims: ZO. VEEL. GLITCHES.

Is de Sims de game met de meeste glitches? Ik weet het niet, maar het is zeker de game met de grappigste glitches. Alhoewel, grappig… Als je nachtmerries om te lachen vindt, misschien. Sommige glitches doen vermoeden dat er een geteisterde ziel van een geflopte programmeur rondspookt in de studio van EA Games.

‘Mam? MAM?!’

Dit is waarom Woohoo altijd onder de dekens plaatsvindt

‘Jongeman, luister jij eens even!’

Doe dat maar eens na, luchthaai.

HURLEU

Incest wincest? I THINK NOT.

Goed, we kunnen een pagina vullen met Sims-glitches (en dat doen we vast een keer), maar voor nu laten we het hierbij. Welke glitch is jou het meest bijgebleven?