In Horror Throwback checken we oude horrorfilms voor je om te zien of ze de moeite waard zijn. Deze week: The Ouija Experiment

The Ouija Experiment: They just thought it was a game

Vijf mensen komen bij elkaar om voor de lol een geest op te roepen door middel van een Ouija bord. Een van deze vrienden is een fanatieke YouTuber met maar liefst 20 subscribers en 2 views per maand. Ook op de avond van het ouija experiment filmt hij alles, maar hij krijgt iets meer dan hij om heeft gevraagd…

”Found Footage”

In The Ouija Experiment ziet de kijker uitsluitend wat er met de verschillende handcams is opgenomen en laten we eerlijk zijn: dat ”found footage” ding is wat achterhaald. Dat was ooit leuk toen er een paar mensen in een tentje in het bos zaten, maar inmiddels zijn we daar wel een beetje klaar mee. Tel daar het ongelooflijk slechte acteerwerk bij op en je zet de film na de eerste drie minuten al af.

Maar wacht even! Denk er over na, want het komt misschien over als een film voor tienermeisjes die opgerold in hun slaapzak voor de tv zitten te schreeuwen (ach man, dat is het ook), maar het heeft wel een aardige verhaallijn.

Schrikmomenten

The Ouija Experiment is een simpele horrorfilm, maar als je het volhoudt om door te kijken, kun je wel eens aangenaam verrast worden. Ja, het is low budget en het decor en camerawerk is niet fantastisch, maar de schrikmomenten zijn volop aanwezig. Het is spannend! Ook al erger je je dood aan de vlakke karakters en het nog vlakkere acteerwerk; dat maakt geen reet uit. Voor een budget B-film is het allemaal wel prima.

the Ouija experiment”Slechte horror” kenmerkt zich door schrikmomenten en The Ouija Experiment zit er vol mee. Op momenten dat je het verwacht én op momenten dat je het niet verwacht. Het is een gezellige film. Zo eentje die je kunt aanzetten als je al half bezopen op de bank hangt met vrienden. Zo eentje die je gewoon even lekker tussendoor kijkt en waarvan je over een maand geen idee meer hebt waar hij over ging.

In The Ouija Experiment gebeurt niets noemenswaardigs, je voelt geen binding met de karakters en daardoor is het, zelfs voor mensen die niet van geestenfilms houden, simpel vermaak, om daarna weer heel snel te vergeten.

Conclusie

Of The Ouija Experiment een film is waar je (als volwassene) blij van wordt, ligt een beetje aan je eigen verwachtingen. Er zijn genoeg mensen die horror kijken, alleen maar om zich schrap te zetten. Er zijn er ook genoeg die wat meer willen. Aan hen is deze film niet besteed.

Het hangt er helemaal vanaf wat voor soort kijker jij bent, maar voor een avond met ”leuke” horrorfilms, kun je The Ouija Experiment gerust aan je lijstje toevoegen.