Een paar weken terug zag ik de Square Enix Surprise Box. Hij kostte $9,99 en beloofde meer dan $80 aan games. Nu hij uit is: Let’s see what’s inside!

Hitman: Absolution (2012)

De Square Enix Surprise Box begon al gelijk goed! Ik was direct enthousiast toen ik een paar jaar terug de gameplay van Hitman: Absolution zag. Stealth mode is in games altijd al mijn ding geweest, alleen al vanwege de spanning die het oplevert. Maar Absolution gaat een stapje verder: hide in plain sight. Door kostuums aan te trekken en je te gedragen naar je rol kun je onopvallend je doelwit benaderen, vermoorden, en vervolgens rustig het gebouw uitwandelen. Als alles goed gaat, tenminste…
Hitman: Absolution komt samen met de minigame Hitman: Sniper Challenge.

Hitman: Absolution op Steam: €19,99

 

Lara Croft and the Guardian of the Light (2010)

De enige echte gameheldin moet het in Guardian of the Light opnemen tegen Xolotl en zijn zombielegioen. Snelle gameplay en combat worden afgewisseld met puzzels. En het mooiste aan deze game: er zit een coop-mode in! Je kunt het spel dus als single player doorgaan, maar je kunt ook samen gamen. Daar gaan wij hier thuis zeker wel gebruik van maken!

Lara Croft and the Guardian of the Light op Steam: €9,99

 

The Last Remnant

The Last Remnant is een beetje een geflopte game van Square Enix. De bedoeling was dat deze ontzettend goed zou verkopen, maar grafische mankementen hielden een echte doorbraak tegen. Ook was de bedoeling om zowel Japans als internationaal publiek aan te trekken, en daardoor is het een game geworden die het gewoon nét niet is. De uitstraling doet je denken aan Final Fantasy, maar de Engelse lip syncing gaat daar weer niet mee samen. Persoonlijk erger ik me nu al kapot aan de overdramatische Amerikaanse stemmen en speel ik liever in het Japans, maar helaas zit er geen ondertiteling in. Een beetje een domper, maar voor deze prijs kan ik er niet echt teleurgesteld om zijn.

The Last Remnant op Steam: €9,99 (gratis demo beschikbaar)

Murdered: Soul Suspect

Deze game maakte mij het meest nieuwsgierig. Als detective Ronan O’Connor moet je een moord oplossen. En niet zomaar een moord: je eigen moord. Vanuit het hiernamaals is het de bedoeling dat je erachter komt wie de mysterieuze ‘Bell Killer’, voor deels om deze seriemoordenaar te stoppen, maar ook omdat dit de enige manier is om weer samen te zijn met je overleden vrouw. Een korte game, maar daarom niet minder origineel.

Murdered: Soul Suspect op Steam: €29,99

 

Dungeon Siege III

Een oude bekende van me. Ik speelde lang geleden Dungeon Siege II en ik was echt zwaar verslaafd. Ik heb de game nooit uitgespeeld omdat het me net even wat te traag ging, maar DS III ziet er spectaculairder uit. Deze game is een party-based RPG, waarbij je uit 4 personages kunt kiezen om mee te spelen. Je kunt daarnaast 3 NPC’s in je party hebben. Uiteraard moeten het kwade bestreden worden, en is het jouw taak om dat te doen.

Dungeon Siege III op steam: €14,99

Conclusie

Deze box was zijn geld zeker waard. De games zijn zeer gevarieerd en bovendien spellen waar ik niet snel de volle mep voor zou betalen, maar waar ik zeker veel plezier aan ga beleven. Rond de feestdagen komt er een nieuwe Square Enix surprise box, en te zien aan de vorige boxen komen daar ongeveer dezelfde titels in. Bijna iedere box bevat iets van de Hitman-serie, of de Lara Croft-serie. Soms zit daar nog een deel van Final Fantasy bij, soms een episode van Life is Strange. Geen kaskrakers, maar wel altijd games die een leuke aanwinst zijn voor je collectie. Kortom: hou de Square Enix store in de gaten!

 


 

Deze Square Enix surprise box is niet meer te verkrijgen.