Een Japanse liefhebber van de visual novel Niizuma Lovely x Cation zag zijn dromen waar worden: hij mocht trouwen met de Anime-vrouw van zijn dromen. Bij het kopen van de game kregen klanten een kaart die ze konden opsturen om mee te doen in een loterij. Uit deze enthousiaste Otaku’s zou de gelukkige winnaar gekozen worden. Deze zou vervolgens mogen trouwen met één van de drie hoofdpersonen uit de visual novel.

Zo gebeurde het dat op 30 juni, in een heuze kapel de allereerste VR-bruiloft gehouden werd. Met behulp van een VR-bril en rubberen lippen werd zelfs de bruid gekust. Hoewel deze ceremonie slechts een promotiestunt was van de nieuwe VR-game van Hibiki, was de actie razend populair.

Dit is niet eens de eerste keer dat iemand met een game character trouwt. In 2009 trouwde ene ‘SaL9000’ met een personage uit de Nintendo DS game ‘Love Plus’. Hij en Nene Anegasaki trouwden tijdens een online event, inclusief dansfeest en huwelijksreis.

De Japanse overheid maakt zich al langer zorgen om de bevolkingsgroei. Hoewel er nog steeds een taboe op rust, geven steeds meer mannen toe zich aangetrokken te voelen tot game- of animecharacters. En met de razendsnelle ontwikkelingen binnen AI lijkt het erop dat virtuele, al-dan-niet robotische levenspartners niet lang meer op zich laten wachten.