Kingdom Hearts 1.5 & 2.5 REMIX
Unieke en vrolijke sfeerOnvergetelijke soundtrackMeeslepend emotioneel verhaal
Frustrerende camera-anglesGevechten zijn meestal hetzelfde
79%Overall Score
Graphics75%
Gameplay50%
Verhaal90%
Verslavingsgehalte100%
Reader Rating 0 Votes
0%

Het emotionele Kingdom Hearts avontuur: Deel 1

Wie is er in het Westen nou niet opgegroeid met Disney? En dan heb je Final Fantasy, een enorm bekende spelserie uit het Oosten. Deze twee grootmachten hebbende handen in elkaar geslagen. Twee fantastische werelden vol magie en avontuur werden één. Spel na spel werd uitgegeven, en al snel waren ze benoemd tot klassiekers. Maar de tijd was niet mild voor de Kingdom Heart games. Wat vroeger als grafisch fantastisch werd bestempeld, ziet er tegenwoordig niet meer uit.

Het moment dat bekend werd gemaakt dat Kingdom Hearts 1.5 & 2.5 REMIX uit zou komen was ik direct laaiend enthousiast. Het betekende namelijk dat de klassiekers in een nieuw jasje werden gestoken. Verbeterde graphics, met alle extra’s die na het origineel zijn uitgegeven.

Bij de Game Mania kostte dit spel mij 55 euro. “Damn!”; denk je misschien. Maar dit is een normale prijs voor een PlayStation 4 spel. Met als grote verschil dat het nu niet om 1 spel gaat. Maar om 6 op zichzelf staande games!

Kingdom hearts

Het eerste spel van de reeks was de originele Kingdom Hearts. Ik had nog nooit het origineel gespeeld. En na veel aanraders kon ik er dan eindelijk aan beginnen.

 

VERHAAL

Kingdom Hearts is een beetje vreemd. Bekijk maar eens het introfilmpje. Het ziet er prachtig uit, maar what the fuck gebeurt er nou eigenlijk? Het verhaal gaat net zo. Er zijn deuren naar andere dimensies. Donkere wezens, genaamd de Heartless, gebruiken deze deuren om de werelden aan te vallen. Ze zijn op zoek naar harten. Niet de bloedpomp in je borstkas, maar het hart waar je emoties, herinneringen en liefde inzit. Het licht in je ziel. En zij zijn het duister dat het wil opslokken.

Het hoofdpersonage Sora gaat samen met Donald en Goofy deze werelden bezoeken om de deuren te sluiten. Elke wereld is één van de bekende sprookjes van Disney. Aladin, Alice in Wonderland, Nightmare Before Christmas, en ga zo maar door. Ieder level heeft een compleet andere feeling. En het is erg leuk deze bekende sprookjes opnieuw te ontdekken.

Maar er is veel meer aan de hand. Donald en Goofy zoeken koning Mickey. Sora zoekt zijn vrienden van zijn eigen wereld. Riku en Kairi.

Kairi is met haar lieflijk gedrag een meisje waar je in groep 8 meteen verliefd op zou raken. Riku is de grote rivaal van Sora. Alle drie snakten ze naar avontuur, maar nadat de Heartless hun leven binnentraden, werd de vriendschap flink op de proef gesteld. Ze ontdekken dan dat slechte daden soms voortkomen uit goede bedoelingen.

GAMEPLAY

In totaal heb ik 30 uur speeltijd in dit spel zitten. Jawel, meer dan een gehele dag heb ik opgeslokt achter mijn scherm gezeten. Opgeslokt, maar eerst werd er wel flink op mij gekauwd.

Dat Kingdom Hearts een ouder spel is is niet te missen. De besturing is op zijn zachts gezegd wennen. Hard gezegd: het is kut. De camera schiet alle verkeerde kanten op, waardoor ik meer dan eens niet zag waar ik heen moest springen, of waar mijn vijand was. Zelfs nadat ik de camera op manuele besturing zette, bleef dit een probleem.

Grafisch is het een enorme verbetering. Natuurlijk is het duidelijk te zien dat het een oudere game is, door z’n ruwe lijnen en geblokte omgevingen. Maar wanneer een PlayStation 2 spel op een groot scherm gespeeld wordt, ziet het er bagger uit. Deze remake behoudt daarentegen z’n oude look en feeling.

Het vechtsysteem is enorm simpel. Tijdens de meeste gevechten druk je maar wat op het kruisje. Maar dan komen de baasgevechten. Ooh, wat een heerlijkheid! Iedere baas heeft een eigen tactiek nodig om te verslaan. Dit is een bekend element uit de Final Fantasy spellen. Soms moet je direct aanvallen, lid voor lid afhakken, of dingen uit de omgeving aanvallen. Dit alles zonder een druppeltje bloed, geheel kinderproof, waar Disney weer bekend om staat.

De opzwepende muziek zorgde voor bloedstollende gevechten. Met unieke tracks voor elk level. Hoe kinderlijk het er soms ook uitzag, de gevechten waren absoluut geen makkie (tenzij je op easy speelt).

WE ZIJN ER NOG LANG NIET

Er zijn nog vele minigames, en extra sterke bazen, waardoor ik makkelijk ver over de 30 uren kon spelen. Maar genoeg is genoeg.

Na het einde zat ik helemaal overstuur op de bank. Dit is in geen enkel opzicht overdreven. Ik heb me als een idioot gedragen en besloot om het volgende spel op te pakken. Het verhaal is lang niet af, en ik kan niet wachten om de rest te ontdekken!