Hij is gereleased! Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX. Sikke stuiterde de kamer al door bij dit nieuws: ‘Zes games voor nog geen vijftig euro!’

Ik knikte. Al sinds het eerste uur (ik was twaalf jaar) ben ik een grote Kingdom Hearts fan. Maar toen de Playstations maar vernieuwden en mijn studentenloon niet, moest ik het opgeven. Ooit waagde ik nog een poging op de Playstation Pocket van Sikke, maar dat was een grote afknapper. Voor deze Kingdom Hearts box heb ik wel veel hoop. Jongens, het wordt fantastisch!

Mocht je de game, of de verhaallijn niet kennen, dan introduceer ik je natuurlijk graag. Uiteraard is er véél meer dan wat ik nu vertel, maar ik moet het online een beetje binnen de perken houden. Ik vertel je alleen de grove lijnen over het begin van deze saga. De rest kun je zelf natuurlijk ontdekken.

Kingdom Hearts: Hoe het allemaal ooit begon

Kingdom Hearts 1 en 2 waren mijn favorieten, om de simpele reden dat ik het geld niet had voor de andere games. In deel 1 begint het allemaal met Sora, Riku en Kairi op hun eiland. Ze zijn een vlot aan het bouwen om andere werelden te kunnen ontdekken. Of die er zijn weten ze niet zeker, maar Kairi denkt van wel.

Kingdom Hearts

Je rent (als Sora) wat rond op het eiland, verzamelt spullen voor jouw vlot en als de nacht valt, krijgt Sora onrustige en levensechte dromen. De tweede dag op het eiland, vlak voordat de drie kinderen op het punt staan te vertrekken, gebeurt er iets bijzonders. Destiny Island wordt getroffen door een hevige, storm die uit een paarse kolk in de lucht lijkt te komen. Er kruipen zwarte wezens uit die niet te verslaan zijn. Sora rent de secret hiding place in (als je de game goed speelt uiteraard) en wordt dan door een deur opgezogen. Hij is zijn twee beste vrienden voorgoed kwijt.

Traverse Town

Sora belandt in Traverse Town, een wereld waar veel personages terecht komen die hun eigen wereld zijn kwijtgeraakt. Leuk detail: Kingdom Hearts is een mix van Final Fantasy personages, Disney personages en originele Kingdom Hearts personages.

Kingdom Hearts

Zo vind je in Travers Town onder andere Yuffi en Cid uit Final Fantasy. Ook Donald, Goofy en Pluto kruisen toevallig jouw pad. Die laatste drie gaan met je mee, want om één of andere reden heb jij de sleutel gekregen waar zij naar op zoek zijn. Jij staat hem niet af, dus ben je gedoemd om je avontuur met die twee sullen en hun hond voort te zetten.

Heartless

In Travers Town leer je langzaam dat de zwarte wezens ook in andere gedaantes op je pad kunnen komen. Het zijn heartless en als je het verliest van ze, pakken ze jouw hart af en word je een van hen. Sora is er al snel over uit dat hij dat niet wil. Een verstandige keuze. Hij belooft Donald en Goofy om de wereld te redden, maar stiekem doet hij dat alleen omdat hij Kairi weer wil zien.

Kingdom Hearts

In hun krakkemikkige gummyship (onderhouden door Knabbel en Babbel) gaan de drie mafkezen op reis door het heelal, naar verschillende werelden. Van Wonderland, tot Agrabah, van Atlantica tot Neverland: ze zien het allemaal. De vraag is of Sora zijn geliefde Kairi weer terug zal vinden én of ze King Mickey op tijd zullen treffen. Ze moeten samen alle werelden afsluiten, voor de heartless de boel overnemen.

Er. Is. Veel. Meer.

Dit allereerste deel is het begin van een gigantisch uitgebreid avontuur dat niet alleen bizar goed geschreven is, maar nu ook opnieuw beleefd kan worden door Playstation 4 spelers, die er gewoon niet zo op zitten te wachten om met een PS2 game aan de slag te gaan. Ben je door mijn Knabbel, Babbel, Pluto en Goofy gelul nog niet zo overtuigd? Schrijf de game niet meteen af. Het is echt wel een stoer verhaal met heel veel duistere kanten.

Kingdom Hearts

Vanaf deel twee gaat het pas echt los. Je hebt in deel 1 (als je het goed doet) Ansems essay stukken verzameld en meerdere side quests gedaan. Je hebt kans op drie verschillende eindes, maar als je alles flawless hebt gedaan, dan wacht als eind scene de trailer van Kingdom Hearts 2 op je. Ik zal niet spoilen, maar ik wil wel zeggen dat je eigenlijk pas vanaf deel 2 begint met het complexe verhaal. En dat gebeurt nadat je bijna twee uur aan intro hebt gehad.

Spelen die hap!

Kingdom Hearts komt nu opnieuw tot leven. Een complete wereld met prachtige verhalen, mét humor.

Met deze nieuwe Kingdom Hearts box kunnen oude en nieuwe fans hun geluk niet op. Je kunt niet alleen alle delen spelen in HD, maar het onstaan van Kingdom Hearts kun je ontdekken in de app Kingdom Hearts Union x die voor iOS en Android binnenkort beschikbaar is.

Kingdom Hearts

Square Enix pakt uit, Kingdom Hearts wordt beter dan ooit en vanaf hier gaat Sikke het overnemen. Hoe staat hij als Kingdom Hearts leek in deze game? Binnenkort lees je het hier!

 

Kingdom Hearts


Check dit ook even:
Homepage: http://www.kingdomhearts.com/1525/us/
Facebook® Page: http://www.facebook.com/kingdomhearts
Twitter®: @KINGDOMHEARTS
YouTube: www.youtube.com/KingdomHearts