Rockstar Games heeft aangekondigd hun misdaad game uit 2011 te porten naar moderne consoles. Daarnaast zijn er zeven cases helemaal geoptimaliseerd voor VR, en zullen deze te spelen zijn via de HTC Vive.

In L.A. Noire kruip je als speler in de huid van Cole Phelps.

Je belandt in het Los Angeles van de jaren 40 en moet carriére zien te maken als rechercheur door onder andere moordzaken op te lossen. Door zaken op te lossen stijgt je waardering binnen het politiekorps, maar kom je ook steeds dichter bij de echte schurken.

L. A. Noire werd destijds al geprezen om zijn verhaallijn en realistische gezichtsuitdrukkingen. Vooral in dat laatste is bijzonder veel moeite gestoken: er werden 32 camera’s tegelijk ingezet voor het opnemen van de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs. Dit is een belangrijk aspect van de game, soms moet je namelijk weten of iemand de waarheid spreekt of niet.

Voor de consoles die dat aankunnen zal er in 4K gespeeld kunnen worden. Voor de Switch is er de mogelijkheid om met losse joycons en touchscreen te spelen. Op PS4, Xbox One en de Switch wordt de game direct inclusief de bestaande DLC uitgegeven.

Op 14 november komt L.A. Noire in al zijn glorie terug!