We bereiden ons voor op de persconferentie van EA op Gamescom 2017. Op Twitch gaat iedereen al los. Discussies over The Sims voeren de boventoon: ‘Welke game heb je liever als eerst?’ wordt er door meerdere mensen gevraagd. ‘Pets? University? Seasons?’ De meningen zijn verdeeld, maar als het goed is (en laten we het hopen), gaan we vanavond veel meer horen dan alleen nieuws over The Sims. Need for Speed, bijvoorbeeld. En FIFA… Er is genoeg om naar uit te kijken.

De persconferentie begint om 18.30. Je kunt hem zelf volgen via de website van EA, Twitch of dit liveblog.

Ea persconferentie gamescom

19:33 We zijn bij het einde van de persconferentie aangekomen. We hebben veel games gezien, er gingen geruchten dat we ook nog wat zouden horen over Anthem, maar dat was niet het geval. Evenals FIFA18, die we in alle teasers wel voorbij zien komen, maar daar is verder geen aandacht aan besteed tijdens deze persconferentie van EA.

Battlefield

19:24 Battlefield lijkt te komen met een scala aan nieuwe wapens.

19:18 Er wordt live gespeeld in een kleine urban map. Grafisch mooi. De voertuigen lijken wat tekort te schieten qua besturing.

19:17 Battlefield komt met 4 expensionpacks: Revolution.

19:15 Whoee! De eerste map van ‘Battlefield: In The name of the Tsar’ kan nu al gespeeld worden.

19:15 Je kunt je al inschrijven voor de closed alpha.

19:14 Ook de voertuigen zullen weer volop aanwezig zijn.

19:12 Battlefield wordt een 5×5 game.

19:11 Door naar Battlefield. Deze game is geoptimaliseerd voor competitie.

FE

19:08 Er wordt hard aan de game gewerkt en hij wordt begin 2018 gereleased.

19:07 Fe doet een beetje denken aan Ori and the blind forest, aan de stills te zien, maar dan in een magische 3D wereld. De sfeer en de verhaallijn lijken veel gemeen te hebben.

19:06 We gaan naar de wereld van FE. Deze game komt op pc, en alle consoles, inclusief de Nintendo Switch.

The Sims 4

19:04 De trailer laat zien dat je sim samen met honden en katten van allerlei activiteiten kan uitvoeren, en ze bijvoorbeeld kan trainen, of láten trainen.

19:02 Je kunt de huisdieren in The Sims Cats & Dogs zelf helemaal customizen (zelfs alle vlekjes en streepjes kun je zelf tekenen), zodat ze uniek zijn en je kunt ze ook aankleden in pakjes. Er komt een nieuwe baan beschikbaar voor je Sims: dierenarts. Grafisch zien de diertjes er niet heel gelikt uit.

19:00 Er komt een of andere lelijke hond op het podium. Hij wordt geïnterviewd en antwoordt niet. Hij kan wel zwaaien.

18:59 Deze herfst komt The Sims 4 – zoals verwacht – met de expension pack Cats & Dogs!

18:57 The Sims 4! Vanaf november komt The Sims 4 naar Xbox One en PS4. The Sims mobile komt ook gauw om op smartphones te kunnen spelen! Daarnaast komt er een nieuw pack: toddler stuff.

Need for Speed: Payback

18:55 Er komen nieuwe voertuigen voor de politie: een helicopter en een Rhino. Die laatste is er waarschijnlijk voor bedoeld om je auto total loss te beuken.

18:52 We gaan door naar Need for Speed Payback. De nieuwe BMW M5 komt voor in Need for Speed Payback!

Star Wars: Space Battles

18:49 Het voorproefje zit erop. Star Wars komt met verbeterde besturing en een multiplayer mode. Korte matches, perfect om samen te kunnen spelen!

18:45 De gameplay is snel en ziet er indrukwekkend uit. Een objective based gameplay.

18:35 Star Wars Space Battles! De fans vroegen er al langer om, maar nu zijn ze er dan eindelijk. Ook zijn alle drie de hero-voertuigen binnenkort beschikbaar!