Kort geleden liet ik jullie weten dat er een nieuwe Pokémon app was uitgekomen, genaamd: Magikarp Jump!

Een Tamagotchi-achtige Pokémon game waar je allerlei Magikarp moet vangen, voeren, trainen en uiteindelijk de verschillende leagues mee moet winnen. Het lijkt zo simpel en weinig, maar het blijkt dat Magikarp Jump veel meer is zijn mars heeft.

Daarom deze blog over Magikarp Jump’s Hidden Events, Tips en Easter Eggs.

De meeste events krijg je willekeurig, nadat je de nodige league hebt verslagen. Maar de hieronder staande evenementen krijg je alleen als je specifieke dingen doet.

Pas op! Alle events kunnen maar 1x getriggerd worden. Dus verspil geen tijd/moeite/gems om ze vaker dan 1x te laten gebeuren.

 

 

Vang een dratini – Na het vangen van een nieuwe Magikarp moet je 5x rerollen.
Dit kost 210 gems in totaal, maar dan ben je er wel 100% zeker van dat je een Dratini vangt. De gevangen Dratini moet weer weg en je krijgt alleen een skill restore voor de moeite. Vrij nutteloos evenement eigenlijk.

 

 

Beste kans op een golden Magikarp – Kies steeds de eerste hengel.
Geen idee of dit een officieel iets is, maar sinds ik deze tactiek aanpas (op aanraden van vriend Max) heb ik 3 golden Magikarp kort achter elkaar gevangen.
(Foto: Ja, dit zijn mijn 2 golden Magikarp die elkaar afwisselen)
Krijg 3 League Points – Deze is te simpel. Verlies 3x achter elkaar een League, en je krijgt zomaar 3 LP .

 

Evolueer Magikarp in Gyarados – Tik steeds op jouw Magikarp, totdat de Everstone breekt. Wanneer Magikarp level 20 bereikt evolueert ‘ie. En nog leuker: een golden Magikarp verandert in een red Gyarados. (Jouw Trainer Level moet minimaal 10 zijn).

 

 

 

Pidgeotto grijpt Magikarp – Pokémon zijn eigenlijk dieren (met superkrachten) en hebben daarom ook natuurlijke vijanden.
Door net boven het water te tikken maakt Magikarp een sprong. En als je dit vaak doet verschijnt er een Pidgeotto. Eerst kijkt ‘ie op een afstandje. Maar ben je zo brutaal om te blijven springen? Zeg dan maar dag dag tegen je Magikarp.

 

 

 

Maximum level +1 – 14x op de TV klikken (steeds cancellen) en dan trainen.
Voilá, je krijgt een super leuke easter egg. Wat er gebeurt wil ik niet verklappen. Onthoud alleen dat je voor optie LEAVE moet kiezen als je wilt dat Magikarp zijn maximum level met 1 omhoog gaat.

 

 

 

Over easter eggs gesproken:

Is het jou ook opgevallen dat het nummer op de Jump Counter 129 is? Net als Magikarp zijn Pokédex nummer.

 

 

 

Als je op Manaphy klikt komen er allerlei Corsola en Luvdiscs berriers brengen. Let eens goed op wat voor kleur ze hebben, want als jij heel veel geluk hebt zou je zomaar een shiny Corsola en/of Luvdisc te zien kunnen krijgen.

 

 

 

 

 

Tips:

1- Hoe goed jouw Magikarp is hangt van zijn/haar individualiteit af. – Individualiteiten geven bonussen in food, training of extra coins. Van de slechtste onderaan naar de beste bovenaan zijn hier de individuele waardes:

  • And it’s quite the individual! It’s got some real personality
  • That is one singularly stunning individual
  • It’s got some individuality, I’d say
  • Not much of an individual, though, is it?

2- Food of Training levelen? – Simpel. Heb je veel of weinig tijd voor dit spel? Kun je vaak inloggen, kies dan Food. Maar speel je dit spel weinig, laten we zeggen 2-3x per dag. Ga dan voor Training. In mijn ervaring kun je beter het balkje van Training zo snel mogelijk vullen.

3- Vul het balkje van Food/Training. – Food of Training krijgt op level 25, 50, et cetera een enorme JP bonus. Plus een candy waarmee je jouw friend-Pokémon kunt versterken.

4- De tijdcheat – Je kunt de tijd van jouw telefoon vooruit zetten, om zo niet te hoeven wachten op cooldowns. (vergeet niet tussendoor Magikarp Jump! te resetten) Maar wanneer je ooit weer de tijd op normaal zet, zul je extreem lange wachttijden hebben. Eigenlijk is mijn tip om gewoon te wachten, en hier niet mee te klooien.

5- ‘Koop’ Charizard en Slowpoke –  Charizard geeft handige items, waaronder soms de Mountain of Gold. In mijn geval was dat 19.046 coins. Slowpoke zijn vaardigheid zorgt ervoor dat je de vaardigheid van een andere Pokémon nog een keer mag gebruiken. Zorg dat Charizard de enige is die zijn vaardigheid heeft gebruikt, voordat je Slowpoke activeert. Want anders kiest Slowpoke een willekeurige Pokémon vaardigheid uit die hij gaat resetten. Als Charizard te moeilijk is om te krijgen, ga dan voor Popplio. Want Popplio kan soms een hoop Gems krijgen met zijn Sunken Treasure vaardigheid.

Geef jouw Magikarp een fantastisch leven… of een snelle dood.

Zoals je hierboven al las; Magikarp kan doodgaan. Super dramatisch, maar soms ook handig. Als je bijvoorbeeld een Magikarp met een lage individualiteit hebt, maar geen gems wilt spenderen om er vanaf te komen.
Deze evenementen kunnen jouw Magikarp doden, of behoorlijk belonen:

‘Old Rod’ – Eet NIET de berry in het water, want jouw Magikarp kan hierdoor aan de haak geslagen worden.
‘Out of Nowhere…’ – Als je springt kan een Pidgeotto jouw Magikarp grijpen.
‘Is it Treasure?’ – Of je hebt een Pokéballs met een paar coins/gems. Of het is een Voltorb die jouw Magikarp laat exploderen…

Tot slot een Pokémon mythe:

Deze tip lijkt te werken, maar lang niet altijd. Wat is jouw ervaring?

Tikken op je scherm heeft geen invloed op de good, great of amazing effort. Snel heen en weer vegen daarentegen wel.
Tik, zodat de training begint, laat niet los, maar swipe heen en weer als een malle. Meestal kreeg ik hierdoor een great!

 

Dat waren alle tips, geheimen en easter eggs! Mocht jij er nou meer weten, laat dan jouw aanvulling achter in de comments.