De nieuwste officiele Pokémon app is gisteren gearriveerd! Met in de hoofdrol: Magikarp!

Pokémon Magikarp Jump

Laat ik meteen maar eerlijk zijn: Magikarp Jump gaat het succes van Pokémon Go nooit evenaren. Maar tegen de Pokémon fans en een ieder die graag een soort Tamagotchie op zijn of haar mobiel wil, zeg ik: leef je uit!

De soundtrack is regelrecht gekopieerd uit de originele Pokémon spellen en gooien de speler met een plons (Splash) in een wereld van nostalgie. Maar Pokémon gaat ook met z’n tijd mee. Er wordt je niet eens meer gevraagd of je een jongen of meisje bent. Nope, je bent gewoon een non-gender. Ik denk dan meteen: Ze willen waarschijnlijk geen gezeik met de LGBT+ groep, of zijn gewoon te lui om 2 personages te maken.

Pokémon Magikarp Jump is simpelweg samen te vatten als:

Vangen. Eten. Trainen. League. Repeat.

Je vangt een Magikarp, geeft het eten en traint het tot het genoeg Jump Power heeft voor de league. Deze league bestaat simpelweg uit steeds dezelfde uitdagingen: Wie het hoogst springt, wint! En zoals bekend is met de Pokémon games, zijn er ook dit keer badges te verdienen.

Wanneer de Magikarp zijn maximum level heeft bereikt, wordt het tijd om met pensioen te gaan. Hoe hoger jouw level, hoe sterker de volgende Magikarp zal zijn die je vangt.

Er zijn nog drie leuke extra’s:

Speciale evenementen vinden plaats, na onder andere trainingen, en geven de speler de kans om handige voorwerpen vrij te spelen, of juist Jump Power punten te verliezen. Durf je het risico aan?

Er valt genoeg aan te passen. Geef je Magikarp een naam, en verander het thema en voorwerpen in je vijver. Ook kunnen bekende Poké-vrienden rondom de vijver hun thuis vinden, wat jou weer extra bonussen oplevert.

En tot slot het leukste: Er zijn verschillende Magikarp te vangen. Net zoals met echte karpers kunnen ze witte of zwarte vlekken hebben. Of een compleet andere kleur.

Dit spel is super nutteloos maar o zo leuk, net als een echte Magikarp.