Het einde van het Wii-tijdperk is in zicht. Na 11 jaar neemt Nintendo geleidelijk afscheid van de op-één-na bestverkochte Nintendo console. Dat blijkt wederom uit de recente beslissing om de Wii Shop te sluiten in 2019.

De online dienst zal geleidelijk worden afgebouwd.

Tot maart 2018 zullen gebruikers nog Wii Points kunnen kopen, en deze kunnen nog worden gebruikt tot de shop offline gaat in januari 2019. Daarna komt er zelfs een punt waarop je je aangekochte games niet meer opnieuw kunt downloaden, of content overzetten van de Wii naar de Wii U. Nintendo waarschuwt gebruikers om hun games veilig te stellen nu dat nog kan.

Virtual Console?

Met 13 jaar in de lucht te zijn geweest, heeft Nintendo het toch uitzonderlijk lang volgehouden met de Wii Shop. Een afstoting zat er natuurlijk al langer aan te komen, na het afkappen van de Wifi Multiplayer in 2014.
Wel is het opvallend dat deze beslissing gemaakt wordt terwijl er nog steeds niets duidelijk is over óf, en wanneer de Virtual Console naar de Switch zal komen. Hopelijk luistert Nintendo naar haar gebruikers en blijven de 200+ retrogames op deze manier speelbaar, maar dan op Nintendo’s nieuwste console.

Laten we nog één keer genieten van het beste van de Wii Shop: de muziek.