Waar de Wii en Wii U werden gepromoot om de party- en familiespelletjes, lijkt Nintendo met de Switch een andere weg in te slaan. Naast games met een aardige eSports-potentie zoals Arms en Splatoon lijkt mature content nu ook welkom te zijn op de hybrid console.

Blije kleurtjes

Als je aan Nintendo denkt, denk je aan vrolijke, kleurrijke games die geschikt zijn voor het hele gezin. Een aantal jaar werden games als The Binding of Isaac dan ook geweerd van de 3DS, maar nu lijkt het erop dat dit imago plaats moet maken voor een nieuwe.

Dat blijkt wel uit bijvoorbeeld ports van Doom en Wolfenstein, maar ook een pitch van GalGun2 werd positief ontvangen. Daarmee is GalGun2 tot nu toe wel de meest controversiële game die op de Switch verschijnt.

GalGun2

Als je de tepels van Mario al schokkend vond, staat je nog wat te wachten. In Galgun2 moet je -letterlijk- de vrouwen van je afslaan, en ondertussen meisjes helpen die op de één of andere manier altijd in de meest penaire situaties belanden. Één van de reviews luidt ‘What the fuck, Japan?’, en dat is wel een aardige samenvatting van dit spel.

Natuurlijk is dit niet de eerste Nintendo console waar wat volwassenere content op verschijnt, maar met de Switch lijkt Nintendo zich wel meer te richten op een ouder publiek. Een welkome ontwikkeling die een breder publiek zal aantrekken, en meer diversiteit in de games gaat bieden. Je weet wel, voor de stiekeme adult visual novel liefhebbers onder ons.