De “Samurai-versie” van Dark Souls komt naar PC. De game kwam als exclusive naar PS4 op 7 februari, maar zal op 7 november ook voor PC gamers beschikbaar komen.

Nioh komt inclusief alle DLC die er tot nu toe uitgekomen is: Dragon of the North, Defiant Honor en Bloodshed’s End. Ook zullen er twee nieuwe modi komen die de graphics omhoog schroeven. Een Action mode moet ervoor zorgen dat de game een framerate van 60fps haalt, en de Movie mode belooft 4k graphics.

Maar Nioh is veel meer dan een Dark Souls “replica”.

En laten we eerlijk zijn: na zoveel Dark-Souls geinspireerde games kunnen we misschien zelfs zeggen dat het een genre op zich is geworden. Het ragequit genre.

Het verhaal van Nioh volgt deels het verhaal van Japans eerste Westerse Samurai, William Adams, en mixt dat met een flinke dosis fantasy. William’s “beschermengel” Saoirse wordt gekidnapt door de kwaadaardige Edward Kelley. Dit veroorzaakt een avontuurlijke jacht door een door oorlog verscheurd 1600-eeuws Japan, waar je het onder andere moet opnemen tegen de krachtige Yokai die constant op de loer liggen, op zoek naar een volgend slachtoffer.

Nioh is een aanrader voor liefhebbers van Dark Souls-achtige games, maar zal op zich ook een heel unieke ervaring zijn.

Steam-gebruikers zullen getrakteerd worden op een exclusieve helm, volledig in Steamstijl.

Bekijk de trailer hier: