Vorige maand kondigde Nintendo een nieuwe Square Enix game aan voor de Switch. Octopath Traveler: het is slechts een working title, maar we kunnen al wel genieten van een demo. Hoewel de titel wat vreemd klinkt – maar hee, zo kennen we Square Enix – is de demo zeker het downloaden waard, en is goed voor zo’n 2 uur speelplezier.

Deze release doet wederom menig jrpg-liefhebbers hart sneller kloppen. En laten we eerlijk zijn: deze game ziet er nu dan ook al prachtig uit. Een perspectief dat de ontwikkelaars HD-2D noemen geeft het oude top-down perspective een twist door middel van een (mee-)bewegende achtergrond en een kijk in de diepte erachter. Dit briljante trucje geeft de wereld wat meer “ruimte” dan de standaard bird’s eye view.

 

Wat de gameplay betreft: Een fijne verhaallijn wordt afgewisseld met tactisch nadenken tijdens de turn-based battles. De meeste dialogen zijn voorzien van ingesproken audio. Hoewel er duidelijk te merken is dat er hier en daar nog wat te verbeteren valt (non-skippable cutscenes, aaargh), ben je zo door de demo heen. De demo laat je kiezen tussen twee van de acht personages: Primrose de danseres en Olberic de strijder. Niet alleen zijn de verhaallijnen op zich al goed uitgewerkt, hun paden kruisen zich onderweg ook. Dit zorgt uiteindelijk voor structuur in een game met acht verhaallijnen.

Ik ben nu al heel enthousiast over Octopath Traveler – of hoe het ook maar gaat heten – en zal me voorlopig nog even met de demo moeten vermaken, maar ik kan niet wachten tot de volledige game in 2018 uitkomt!

Oh, en heb je de demo uitgespeeld? Dan kun je door Square Enix gevraagd worden om een survey in te vullen, en heb jij direct invloed op het eindresultaat!