Op avontuur met Cat Quest
Simpel om te leren spelenLeuke woordgrapjes en dialogenGoede game voor tussendoor
EentonigZwakke verhaallijn en karaktersWeinig eigen initiatief
4.4Overall Score
Graphics6.5
Gameplay6
Story2
Replay3
Reader Rating 0 Votes
0.0

We hadden het er in dit artikel al even over: Cat Quest. In deze simpele 2D game ben je een kat die het moet opnemen tegen draken. Bijgestaan door je persoonlijke gids, ga je een open wereld in om de bevolking te redden en je zus terug te vinden.

Cat Quest doet een beetje denken aan de vroegere Zelda, Illusions of Time en latere games als Golden Sun. Toch ontbreekt het aan één cruciaal dingetje: een toffe verhaallijn. In dit spel ga je op zoek naar je zus, je kunt (nee moet) allerlei side quests doen en rent van hot naar haar om te trainen, een hoger level te bereiken en om… ja wat eigenlijk?

Cat Quest

Side Quests

Zie je, in games als Zelda gaat het ergens om. Dat waren de spellen waar een idee achter zat. Cat Quest is een beetje ongeïnspireerd. Het gaat erom dat je een zo hoog mogelijk level bereikt, dus je moet veel vechten. En die side quests zouden je daarbij helpen, maar eigenlijk is het vooral veel van hetzelfde. Zelfs de titel van de quest geeft het al aan…

Cat Quest review

Je laat je leiden door de katversie van ”navi” en die kauwt alles voor. Je moet voor bepaalde quests een rondje rennen en tadaa! 2000 XP knallen erbij op je metertje. Je krijgt als speler geen enkele kans om zelf te ontdekken; het pijltje wijst elke keer aan waar je moet zijn en als het pijltje dat niet doet, dan krijg je gewoon een spoor te zien dat je moet volgen. Dat maakt Cat Quest eentonig en weinig uitdagend. Met name omdat je zo veel moet vechten dat je level vaak hoog genoeg is voor de quests die je aanneemt.

Cat Quest review

Vijanden

De vijanden zijn over het algemeen niet noemenswaardig. De uitdaging schuilt erin dat ze sterker en agressiever worden, hoe verder je naar het noorden gaat. Kun je eerst nog rustig de open wereld verkennen, wordt dat ergens rond level 30 lastig. Ze rennen achter je aan, casten spells op je en jij moet tegen ze vechten of ze ontwijken. Wat je ook kiest: het maakt allemaal niet uit. De game is zo opgezet dat je dood kunt gaan, maar de verdiende XP wel behoudt. Evenals het geld. Zo kun je eindeloos doodgaan en toch steeds sterker worden.

Cat Quest review

Golden key

Er zitten wel een paar leuke details in Cat Quest. Zo kun je op zoek naar een golden key, die ervoor gaat zorgen dat je de grote schatkisten in de grotten kunt openen. Nu denk je: lekker belangrijk, maar de manier waarop je de golden key vindt, is leuk en zeker de moeite waard om even te ontdekken. (wil je meteen weten hoe, check dan ons filmpje even).

Verslavend

Ondanks de kritische noten, is Cat Quest niet alleen maar saai. De makers zorgen er wel voor dat je blijft spelen. Het is als een boek dat je maar door blijft lezen, omdat de hoofdstukken kort zijn. Nog één hoofdstuk, voor je stopt. Nee, nog één. Ach, nog eentje dan, want het gaat toch lekker snel.

Cat Quest

Dat maakt het ook bijzonder verslavend, want als het verdomme allemaal zo makkelijk gaat, dan kun je hem net zo goed helemaal uitspelen.

Conclusie

Of Cat Quest echt die dertien euro waard is: nee. Eigenlijk niet. Het is een aardig spelletje voor tussendoor (of zoals wij het noemen, een ‘Spelbreker‘), maar je moet niet verwachten dat het je inpakt. Als je een beetje handig bent, dan heb je hem binnen no time uitgespeeld. Het verslavende element zorgt daar wel voor, maar op den duur wordt het allemaal wat eentonig.

Cat Quest is leuk voor even, er zit goede humor in, maar als je alles bij elkaar optelt, is het een kleine teleurstelling.


Cat Quest is beschikbaar voor iOS en op Steam.
Check het filmpje op Youtube om meer te weten te komen over de gameplay, de gear en de wereld van Cat Quest zelf.