Nintendo streamde gisteren een 8 minuten lange (of beter gezegd korte) presentatie met het allerlaatste Pokémon nieuws.

Zoals de titel al vertelt: Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn aangekondigd!

Een nieuw verhaal in dezelfde omgeving als de normale Pokémon Sun en Moon spellen. Er zijn nieuwe features beloofd, en nog veel belangrijker: nieuwe Pokémon om te vangen. De trailer toont een alternatief uiterlijk voor Solgaleo en Lunala, de legendarische Pokémon die op de hoes van de spellen staan.

Verder is er niets bekend, maar fans speculeren er als een malle op los. Iets wat meteen opvalt is dat Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon ontzettend veel weg heeft van Pokémon Black 2 en White 2.

In Black 2 en White 2 werden de legendarische Pokémon Zekrom (de zwarte draak) en Reshiram (de witte draak) gefuseerd met Kyurem (de ijs draak), waardoor ze een alternatief uiterlijk kregen. Dit lijkt ook het geval te zijn met Ultra Sun en Ultra Moon, waar Solgaleo (de leeuw) en Lunala (de vleermuis) lijken te worden gefuseerd met Necrozma (de… alien? ET phone home). Maar voor zekerheden moeten we nog even wachten. De officiële releasedatum van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon is pas op 17 november 2017.

Pokkén Tournament DX

Een teleurstelling voor velen. Er werd al vollop gespeculeerd dat er een Pokémon spel voor de Nintendo Switch uit zou komen. Helaas is het geen nieuwe game, maar een Deluxe versie van Pokkén Tournament. Wat eigenlijk een Tekken spel is, maar dan met Pokémon. De Nintendo Switch biedt de unieke mogelijkheid om ook buitenshuis tegen anderen te spelen.
Daarnaast bevat de Deluxe versie 5 nieuwe Pokémon waarmee je kan vechten:
Darkrai, Scizor, Croagunk, Empoleon  en (mijn persoonlijke favoriet) Decidueye.

Tijdens de live-stream werd er beloofd dat er grootse online toernooien georganiseerd zouden worden. We zullen zien of het een teleurstelling blijft of een ongekend succes. De releasedatum is 22 september .

Hieronder de trailer, en vanaf 2:58 zie je de korte trailer van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon.

Tot slot, voor de old school liefhebbers:

Pokémon Gold en Silver zijn terug!

Pokémon fans kunnen de immens populaire spellen uit 2001 (1999 in Japan) opnieuw beleven op hun Nintendo 3DS. Vanaf 22 september zijn ze te downloaden in de Nintendo eShop, en er is letterlijk niks veranderd. Behalve dan dat Pokémon Gold en Silver verbonden kunnen worden met Pokémon Bank. Dit betekent dat spelers hun gevangen Pokémon uit deze oude spellen naar de allernieuwste Pokémon games kunnen sturen. Zoals (in de toekomst) naar Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon.

FUN FACT: wist je dat Gold en Silver eigenlijk de laatste delen van Pokémon hadden moeten zijn? Gelukkig pakte dit toch anders uit!

 

 

Zijn jullie enthousiast? Laat het weten in de comments!