Review | A Cure for Wellness
3.0Overall Score
Reader Rating 0 Votes

Manmanman, A cure for Wellness wat moet ik daar nou over schrijven? Ik vond het een super vage film. Een mysterieuze thriller in een sprookjesachtige omgeving met enkele science fiction elementen. De film is vrij traag, duurt dan ook twee-en-een-half uur maar daarvoor krijg je wel een heleboel mooie plaatjes van Zwitserland te zien.A-Cure-for-Wellness trainLockhart (Dane DeHaan) werkt bij een groot kantoor dat handelt op de effectenbeurs. Nadat zijn raad van commissarissen erachter is gekomen dat hij wat fouten heeft gemaakt krijgt hij de kans dit goed te maken. Hij wordt naar een Zwitsers kuuroord gestuurd om Pembroke, een lid van de rvc, terug te halen naar het kantoor in New York.

Mythe

De overgang van Manhattan, New York, naar het trainstation in de Zwitserse Alpen wordt heel mooi weergegeven. Lockhart arriveert met de trein in het dorpje onderaan de berg waar het kuuroord zit. Tijdens de taxirit hoorde hij over de mythe van het kuuroord, de grootste reden waarom de plaatselijke bevolking zo’n hekel heeft aan het kuuroord en haar bewoners. Lockhart verwacht die zelfde avond met Pembroke op weg terug te zijn richting New York. Maar laat dat nou even anders lopen.
A-Cure-for-Wellness taxi

In plaats van op de weg terug zijn, wordt Lockhart drie dagen later wakker met een gebroken been. Toen hij ontdekte dat Pembroke echt niet vrijwillig mee zou gaan probeerde Lockhart te ontsnappen uit het kuuroord, met een gebroken been tot gevolg. Althans, gebroken? Volgens de artsen van het kuuroord. Nu is Lockhart zelf de patiënt. Hem wordt vooral aangeraden veel water te drinken. In het water zitten slangachtige visjes.

Tijdens zijn verblijf komt Lockhart steeds meer te weten over de bewoners en de ‘behandelingen’ van het kuuroord. In de film worden enkele bewoners iets meer uitgelicht, zoals Hannah, gespeeld door Mia Goth. Wie zij precies is blijft vrij lang onduidelijk tot de allerlaatste scene. In die scene wordt het verhaal echt bizar. Iets met het puur houden van bloedlijnen, een verkrachting en een man met een verbandje om zijn hoofd. Hoe a Cure for Wellness precies zit moet je zelf maar gaan bekijken.
A-Cure-for-Wellness water


© Afbeeldingen via Filmdepot